Uite care este vitamina care previne atacul cerebral. Afla aici in ce alimente se gaseste!


O combinatie de vitamina B9 si substanta enalapril folosita impotriva hipertensiunii arteriale a dus la o reducere neta a riscului de accident cerebrovascular (AVC), potrivit unui studiu clinic efectuat pe mai mult de 20.000 de adulti din China, publicat Journal of American Medical Association (JAMA), informeaza AFP.

Persoanele cuprinse in studiu, care sufereau de hipertensiune arteriala nu avusesera niciodata atac de cord, spun autorii, care au prezentat rezultatele la conferinta Colegiului American de Cardiologie (ACC) desfasurata in weekend la San Diego, California.

Dr. Yong Huo de la spitalul universitar din Beijing si echipa sa au selectat aleatoriu jumatate din acest grup de adulti carora li s-a prescris intre 2008 si 2013 un tratament zilnic de 10 mg de enalapril si 0,8 mg de acid folic (vitamina B9). Cealalta jumatate a grupului a primit numai enalapril.

De asemenea, cercetatorii au testat participantii pentru diferite variante ale unei gene care poate afecta nivelurile de vitamina B9.

Pe parcursul administrarii acestui tratament, 282 de participanti sau 2,7% din total au avut primul lor accident vascular cerebral in grupul caruia i s-a administrat enalapril si vitamina B9, comparativ cu 355 (3,4%) in grupul de control care a luat numai enalapril, scrie AFP.

Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Iulian Pîtea de la Exatlon: ”Grațiela Duban se joacă cu mintea bărbaților! E machiavelică”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri