Uite care este cauza pentru care nu este bine sa mancam carne de porc


Uite care este cauza pentru care nu este bine sa mancam carne de porc

Mai multe religii interzic consumul de carne de porc, acesta fiind considerat un animal "necurat". Exista oare motive reale pentru a evita consumul acestui aliment?

Porcii sunt animale care se hranesc cu absolut orice pot gasi, inclusiv cu fecale, gunoaie si cadavre. Prin urmare, in corpul lor se acumuleaza multe toxine, care nu au timp sa fie eliminate, pentru ca un porc va digera in doar 4 ore o portie de mancare.

In plus, porcii nu au glande sudoripare si nu pot transpira, iar acest lucru blocheaza si mai mult eliminarea toxinelor. Cand mancam carnea de porc vom ingera automat toate aceste toxine, inclusiv bacterii care sunt foarte periculoase pentru om, putand duce la boli grave.

In carnea de porc se pot gasi bacterii rezistente la antibiotice, printre care: salmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes, Yersinia enteroclitica.

De asemenea, porcii sunt gazde ideale pentru numerosi paraziti, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata:

-tenia este un vierme care sta in intestin si provoaca inflamarea tesuturilor si pierderea poftei de mancare.

-virusul Menangle, care provoaca febra, frisoane, durere de cap, transpiratie.

-trichinella, vierme care duce la edeme, dureri, febra si o stare generală de rau.

-hepatita E, infectie virala care se manifesta prin oboseala, ameteala, iar cazurile grave pot duce la fibroza si ciroza.

Desigur, daca vom gati bine carnea de porc, riscul unei imbolnaviri scade, dar totusi prepararea carnii la o temperatura ridicata nu este o garantie, scrie un studiu realizat de Consumer Reports.

Carnea cruda de porc trebuie depozitata separat de alte alimente, cum ar fi salata, pentru ca acestea sa nu fie contaminate.

Totodata, este bine sa alegem un porc care a fost hranit organic, fara a i se fi administrat diferite medicamente.

De obicei, porcii crescuti in ferme primesc antibiotice, pentru a-i feri de boli, ei traind in conditii grele, in spatii inchise, pline de paraziti.

Uneori acestor porci li se dau si hormoni de crestere, pentru a se dezvolta si ingrasa mai repede.

Animalele care cresc libere, in ferme mai mici, sunt mai sanatoase, dar si acestea pot avea un parazit foarte comun la porci, Trichinella. Parazitul poate fi distrus prin prepararea corectă a cărnii.

Sursa: www.descopera.ro

Porcii sunt animale care se hranesc cu absolut orice pot gasi, inclusiv cu fecale, gunoaie si cadavre. Prin urmare, in corpul lor se acumuleaza multe toxine, care nu au timp sa fie eliminate, pentru ca un porc va digera in doar 4 ore o portie de mancare.
In plus, porcii nu au glande sudoripare si nu pot transpira, iar acest lucru blocheaza si mai mult eliminarea toxinelor. Cand mancam carnea de porc vom ingera automat toate aceste toxine, inclusiv bacterii care sunt foarte periculoase pentru om, putand duce la boli grave.
In carnea de porc se pot gasi bacterii rezistente la antibiotice, printre care: salmonella, stafilococul auriu, listeria monocytogenes, Yersinia enteroclitica.
De asemenea, porcii sunt gazde ideale pentru numerosi paraziti, care se pot transmite la om prin consumul de carne infestata:
-tenia este un vierme care sta in intestin si provoaca inflamarea tesuturilor si pierderea poftei de mancare.
-virusul Menangle, care provoaca febra, frisoane, durere de cap, transpiratie.
-trichinella, vierme care duce la edeme, dureri, febra si o stare generală de rau.
-hepatita E, infectie virala care se manifesta prin oboseala, ameteala, iar cazurile grave pot duce la fibroza si ciroza.
Desigur, daca vom gati bine carnea de porc, riscul unei imbolnaviri scade, dar totusi prepararea carnii la o temperatura ridicata nu este o garantie, scrie un studiu realizat de Consumer Reports.
Carnea cruda de porc trebuie depozitata separat de alte alimente, cum ar fi salata, pentru ca acestea sa nu fie contaminate.
Totodata, este bine sa alegem un porc care a fost hranit organic, fara a i se fi administrat diferite medicamente.
De obicei, porcii crescuti in ferme primesc antibiotice, pentru a-i feri de boli, ei traind in conditii grele, in spatii inchise, pline de paraziti. Uneori acestor porci li se dau si hormoni de crestere, pentru a se dezvolta si ingrasa mai repede.
Animalele care cresc libere, in ferme mai mici, sunt mai sanatoase, dar si acestea pot avea un parazit foarte comun la porci, Trichinella. Parazitul poate fi distrus prin prepararea corectă a cărnii.
Sursa: www.descopera.ro Porcii sunt animale care se hranesc cu absolut orice pot gasi, inclusiv cu fecale, gunoaie si cadavre. Prin urmare, in corpul lor se acumuleaza multe toxine, care nu au timp sa fie eliminate, pentru ca un porc va digera in doar 4 ore o portie de mancare.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Casa de modă LOUIS VUITTON. A fost numit cel mai valoros brand de lux din lume

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

DESCOPERĂ: Casa de modă HERMES. Povestea brandului de lux cu o istorie de aproape două secole: de la hamuri de piele pentru cai, la parfumerie si genți iconice

DESCOPERĂ: Casa de modă DIOR. Designerul Christian Dior a plasat Parisul pe harta mondială a modei

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

DESCOPERĂ: Casa de modă YVES SAINT LAURENT. Povestea designerului care a revoluționat istoria modei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri