Datorita gustului aromat si condimentat, hreanul este utilizat la gatit.
Insa aceasta leguma este folosita si pentru tratarea diverselor afectiuni: impotriva tusei, a reumatismului, a gripei, pentru afectiuni cardiovasculare sau pentru imbunatatirea memoriei.
Hreanul poate fi folosit in stare cruda, proaspat, ras, dar si sub forma de tinctura, ca medicament natural. Iata o reteta de tinctura de hrean pentru tuse.
Intern, tinctura de hrean este recomandata pentru tratarea tusei, a guturaiului si a gripei, iar extern se recomanda pentru tratarea reumatismului sau a plagilor necrozate.
Da pe razatoarea mica cateva radacini de hrean si umple o treime de borcan cu ele. Umple apoi restul borcanului cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Lasa la macerat 8 zile, apoi strecoara, presand amestecul printr-un tifon.
Intern, ia cate o jumatate de lingurita de 3 sau 4 ori pe zi, iar extern, aplica pe zonele afectate.
Aplicarea tincturii este usor dureroasa, dar e foarte eficienta.
Se recomanda evitarea consumului de hrean persoanelor ce sufera de gastrita hiperacida sau de sindromul colonului iritabil.
Sursa: curademiere.ro
Insa aceasta leguma este folosita si pentru tratarea diverselor afectiuni: impotriva tusei, a reumatismului, a gripei, pentru afectiuni cardiovasculare sau pentru imbunatatirea memoriei.
Hreanul poate fi folosit in stare cruda, proaspat, ras, dar si sub forma de tinctura, ca medicament natural.
Iata o reteta de tinctura de hrean pentru tuse.
Intern, tinctura de hrean este recomandata pentru tratarea tusei, a guturaiului si a gripei, iar extern se recomanda pentru tratarea reumatismului sau a plagilor necrozate.
Da pe razatoarea mica cateva radacini de hrean si umple o treime de borcan cu ele. Umple apoi restul borcanului cu alcool alb alimentar de 80 de grade. Lasa la macerat 8 zile, apoi strecoara, presand amestecul printr-un tifon. Intern, ia cate o jumatate de lingurita de 3 sau 4 ori pe zi, iar extern, aplica pe zonele afectate. Aplicarea tincturii este usor dureroasa, dar e foarte eficienta.
Se recomanda evitarea consumului de hrean persoanelor ce sufera de gastrita hiperacida sau de sindromul colonului iritabil.
Sursa:
curademiere.ro