Turte cu brânză şi iaurt. Un deliciu pentru zilele geroase de iarnă


Turte cu brânză şi iaurt. Un deliciu pentru zilele geroase de iarnă

Ingrediente 16 buc:

2 oua
300g piure de cartofi ( daca nu aveti piure , fierbeti cartofii cu coaja ii curatati si ii dati prin razatoarea cu gauri mici apoi cantariti cantitatea de 300)
300g branza rasa ( eu am pus cas de oaie, branza de vaci, cascaval ) puteti folosi si telemea
300g iaurt
1 lingurita bicarbonat
2 lingurite sare
aproximativ 600g faina + vreo 200g pentru intins
ulei

Citeste si: Placinta-napolitană: cel mai gustos desert de iarnă! Nu ai mai mâncat aşa ceva!

Mod de preparare:

Intr-un bol punem toate ingredientele mai putin faina ( bicarbonatul stins intr-o lingura de otet) si amestecam apoi adaugam treptat faina, framantand pana obtinem un aluat putin elastic. Eu am folosit cam 650g de faina. Tot timpul lucram cu faina, astfel;pe planseta presarata cu faina taiem aluatul in 16, modelam bucatile sub forma de bile si le lasam sa stea timp de 30 de minute acoperite cu un servet textil.

Citeste si: Placinta cu branza si stafide - reteta veche de la bunica

Presaram faina din nou si intindem din prima bucata o turta subtire asa cum vedeti in foto ( este cam de grosimea unei clatite coapte), pe care o punem la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se prajeasca 2-3minut pana se rumeneste usor ( o sa vedeti ca aluatul face besici) apoi o intoarcem punem capacul din nou si lasam pana se rumeneste si pe cealalta parte. Eu am uns fiecare placinta cu ulei inainte sa o intorc dar nu e obligatoriu.

Prajim toate turtele si de fiecare data cand punem cate una pe un platou le acoperim cu un servet textil. Le servim calde cu mujdei de usturoi sau cu smantana.

DISTRIBUIE
acest articol


Beauty

Margareta Paslaru VEDETA serii la un eveniment monden. Arata incredibil la 75 de ani si a intors toate privirile

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri

Setări confidențialitate