Tu stii cum sa-ti asezi alimentele corect in frigider? Asta trebuie sa faci de acum inainte!


Tu stii cum sa-ti asezi alimentele corect in frigider? Asta trebuie sa faci de acum inainte!

Nu mai pastrati laptele in raftul de pe usa frigiderului si nu mai puneti painea pe frigider! Se pare ca pana si aceste mici amanunte pot fi esentiale pentru prospetimea si siguranta alimentelor.

 

Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider:
Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit MEDIAFAX.
Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:
- pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata;
- pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
- pe
raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.
In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, pastram verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.
In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.
Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator. Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.
Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului.
Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.
Temperatura in frigider trebuie mentinuta la 4 grade Celsius, iar in congelator la aproximativ -17 grade.

Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider:

Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit MEDIAFAX.

Iata cum trebuie sa aranjam alimentele in frigider:

- pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata;

-

pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;

- pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.


In sertare, acolo unde exista un anumit nivel de umiditate, pastram verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel ca ele trebuie pastrate separat, asigurand un nivel redus de umiditate.

In spatiile de depozitare amplasate pe usa frigiderului, unde temperatura este mai ridicata, putem aseza sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Cand asezam carnea in frigider, aceasta trebuie sa aiba ambalajul intact. Pentru o pastrare indelungata aceasta trebuie tinuta in congelator. Painea nu poate fi pastrata mai mult de trei luni congelata.

Painea sau vinul nu trebuie asezate deasupra frigiderului. Caldura emanata din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

Temperatura in frigider trebuie mentinuta la 4 grade Celsius, iar in congelator la aproximativ -17 grade.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop VăRSĂTOR Noiembrie 2021. Nativii Vărsător avansează în carieră

A MURIT! O veste tristă a fost transmisă de Casa Regală

DESCOPERĂ: Ce se pune pe rană ca să se vindece mai repede

DESCOPERĂ: Garderoba unei femei de 50 ani. Îmbrăcăminte, genți și accesorii din dulapul unei doamne

DESCOPERĂ: Cum să faci un ou prăjit perfect

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop CAPRICORN Noiembrie 2021. Nativii Capricorn, în mijlocul conflictelor la locul de muncă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri