Tu stii ce minuni poate face pentru organism o cura cu usturoi verde?

Tu stii ce minuni poate face pentru organism o cura cu usturoi verde?

Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale curative, fiind considerat in unele bucatarii drept regele condimentelor.

In compozitia acestuia se regasesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 si C), substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar si anumite substante anticancerigene.

Spre deosebire de cateii de usturoi, care au si ei diverse proprietati curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent si mai putin iute. Pentru ca organismul sa beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat in stare proaspata sau adaugat in preparate la sfarsit, fara a-l fierbe.

Puteti folosi atat tulpina alb-verzuie, cat si frunzele proaspete la prepararea salatelor, a sandvisurilor, dar si ca ingredient principal la tocanite, supe, fasole verde sau cartofi fierti. Primavara, foarte apreciat pentru gustul sau este si sosul de usturoi verde, iar pentru iarna puteti pune in camara cateva borcane cu usturoi verde in otet, pe care-l puteti consuma cu succes impreuna cu o friptura.

Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde, de primavara, nu ne protejeaza numai de anumite boli, ci ajuta si la detoxificarea organismului.

Fitohormonii pe care ii contine usturoiul verde sunt substante cu structura chimica similara hormonilor, care se gasesc in toate plantele fragede. Acestia actioneaza asupra receptorilor din tesuturi si din glande, ajutand in acest fel la curatarea organismului.

Studiile cercetatorilor arata ca un consum sustinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afectiunilor respiratorii, racelii sau gripei, reducand semnificativ timpul de vindecare, dar ajuta si la ameliorarea durerilor de cap.

Arma-anticancer- Usturoiul verde contine o substanta denumita alicina, un antibiotic natural cu spectru larg, dar si substante cu rol antiviral, antiinflamator si antifungic.

Toate aceste substante intaresc sistemul imunitar, protejand astfel organismul de infectii si alte boli, inclusiv de cancer. S-a demonstrat ca salata din frunzele verzi ale usturoiului combate in mod eficient aparitia diverselor forme de cancer. Cercetatorii francezi au ajuns la concluzia ca absorbtia siliciului din usturoiul verde favorizeaza fabricarea de globule albe anticanceroase, apte sa produca interferon, inamicul principal al celulelor canceroase.


Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anul 2026, cel al schimbărilor pentru întreaga omenire! Care sunt predicțiile pe care Baba Vanga le-a făcut deja?

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toată familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul