„Trusoul nou-născutului”. Suport financiar pentru femeile care devin mame în anul 2022. Ce sumă de bani vor primi acestea


Femeile care vor deveni mame în anul 2022 vor primi o sumă de bani în valoare de 2000 de lei. Prin programul ,,Trusoul nou-născutului”, femeile care sunt expuse unor riscuri și vor deveni mame la începutul acestui an vor beneficia de acest ajutor.


In articol:

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de euro, din fonduri europene.

Citeste si: Semne că sunteți pregătiți să spuneți „DA”

Cine administrează proiectul

Banii se vor oferi sub forma unor tichete sociale, pe suport electronic, iar cardurile se vor da în 3 luni din momentul nașterii. Sumele disponibile  vor fi folosite pentru achiziționarea produselor necesare pentru bebelușii nou-născuți cum ar fi: scutece, produse pentru toaletă, articole sanitare și de vestimentație și medicamente pentru mamă și copil.

Acest proiect va ajuta și mamele provenite din zona în care a avut loc conflictul armat, în Ucraina.

El este administrat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care a fost ajutat de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerului de Finanțe, a prefecturilor și primăriilor din toată țara.

trusoul nou nascutului

Trusoul nou-născutului

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Ne-am săturat să fim bătaia lor de joc”. Care este salariul unui polițist în anul 2022

Ce a anunțat Gabriela Firea

Gabriela Firea a spus că prin acest proiect singurele mame care vor primi sprijin sunt cele care se află în situații de risc, femeile care au fost victime ale violenței domestice, mamele cu dizabilități, dar

chiar și mamele minore.

„Prin acest proiect primesc sprijin mamele care se află în situații de risc, cele care primesc venitul minim garantat, femeile care au fost victime ale violenței domestice, mamele cu dizabilități, chiar și mamele minore pe care ar trebui să le avem într-un număr cât mai mic. (…)Nu se oferă direct bani, pentru a nu-i folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților”,

a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea consider că în momentul actual, natalitatea în România se află la cel mai scăzut nivel din ultimul secol și a menționat că părinții au nevoie de acest sprijin, mai ales dacă se analizează cifrele demografice.

„Părinții au nevoie de acest sprijin, mai ales dacă analizăm cifrele demografice. Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol. Mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani”, a adăugat Gabriela Firea.

Citeste si: George Buhnici, vizat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Ce pedeapsă uriașă riscă, după declarațiile sale

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum a reacționat BCR, unul dintre brandurile care îl sponsorizează pe George Buhnici

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

„E de neiertat!” Ce a spus Gabriela Firea despre declarațiile lui George Buhnici

Cine este George Buhnici. „Sunt recunoscător!”

Decizia radicală luată de Alina Sorescu, în plin proces de divorț: „Am decis să plecăm”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri