Este sezonul fructelor si legumelor, motiv pentru care este indicat sa aplici aceste reguli inainte de a le consuma. Altfel, risti sa te imbolnavesti.
Multe fructe si legume care se gasesc pe piata contin tot felul de chimicale, care odata patrunse in organism produc dezechilibre.
Spala-le bine: Inainte de a le consuma, tinele legumele si fructele sub un jet puternic de apa. Astfel, pesticidele sunt indepartate mult mai bine decat daca le-ai spala asa cum o faci in mod normal.
Freaca-le cu o perie: Specialistii sustin ca, uneori, este bine sa freci cu o perie fructele sau legumele pe care le consumi, in special cand vine vorba de pepene, de castravete sau de citrice, chiar daca nu le consumi cu tot cu coaja. Cand le tai, exista riscul ca bacteriile de pe coaja lor sa intre in pulpa.
Curata-le de coaja: Cel mai bine este sa consumi fructele si legumele curatate daca se poate.
Inainte de a le depozita, spala-le: Daca bagi legumele si fructele la rece fara sa le speli, eventualele bacterii de pe ele se pot inmulti.