Orezul este o leguma versatilă care aduce bucurie în bucătărie. Indiferent dacă îl folosim ca garnitură sau ca ingredient în diverse rețete, majoritatea dintre noi avem deja o experiență cu acest ingredient. Dar, pe lângă beneficiile sale, există și o parte mai puțin plăcută, și anume. lipirea de oală.
Cu toate acestea, există un truc simplu care vă va scuti de aceste probleme legate de orez!
Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei
Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei
Orezul este un ingredient permanent în bucătăria noastră. Datorită versatilității sale, poate fi servit ca o simplă garnitură sau poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la preparate principale până la deserturi. Indiferent cât de des gătim, cu siguranță avem deja o experiență cu orezul. Cu toate acestea, există și o latură mai puțin plăcută a acestuia.
Există o soluție simplă pentru a scăpa de această problemă. Secretul constă în alegerea corectă a vasului de gătit. Puțini sunt conștienți de acest lucru, dar când vine vorba de orez, cel mai indicat este să folosim oale cu înveliș ceramic, sau, în cazul în care nu le avem la îndemână, oale de inox sau teflon.
Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro
Este important să fim atenți și la timpul de gătire al orezului, care nu ar trebui să depășească 12 minute. Pe durata acestui timp, trebuie să amestecăm constant orezul. Dacă îl lăsăm mai mult timp, există riscul să se lipească de fundul oalei.
Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei
Cum trebuie pregătit orezul înainte de fierbere
Pentru a evita problemele cauzate de orez, un alt sfat util este să clătiți boabele cu apă rece de câteva ori înainte de a le pune la fiert.
Nu uitați să fiți atenți și la cantitatea de apă pe care o adăugați în timpul gătirii orezului! Orezul absoarbe o mare parte din apă în timpul procesului de fierbere, iar raportul ideal între orez și apă este de 1:2. Mai simplu spus, dacă gătiți 100 de grame de orez, va trebui să adăugați 200 de ml de apă!
Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei