Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete.
Chiar dacă are atâtea calități, ouăle nu sunt atât de practice, deoarece poate dura mult procesul de decojire. Cu toate acestea, există câteva trucuri.
Fiecare gospodină își dorește să își eficientizeze timpul, dorind să facă orice pentru a își ușura munca. Din fericire, există multe modalități care ne pot ajuta să salvăm timpul, atât când vorbim de curățenie, cât și de treburile din bucătărie.
Majoritatea persoanelor mănâncă ouă la micul dejun. Ouăle fierte sunt o opțiune mult mai sănătoasă și mai puțin calorică, decât cele prăjite sau omleta.
Cu toate acestea, poate fi destul de dificil, dimineața, după ce ouăle au fiert, să pierdem timp curățându-le. Mai mult, există posibilitatea de a nu se decoji perfect, pierzând o cantitate mare din ou. Dacă vă doriți să scăpați de această grijă, tot ce trebuie să faceți este să vă ușurați munca, cu ajutorul unei lămâi. Se taie o felie de lămâie și se introduce în apa în care fierb ouăle.
Coaja oului se va înmuia, de la acidul citric. În acest mod, decojirea oului va fi mult mai ușor de efectuat, iar la final, acesta va fi perfect curățat.
Acest aliment poate fi dăunător, dacă nu procedăm corect.
De aceea, trebuie să fim atenți în ce condiții îl depozităm și cum îl gătim. Locul optim pentru depozitarea ouălelor este frigiderul, la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. Mai mult, nu este recomandat să punem ouăle la fiert, imediat după ce au fost scoase din frigider. Acestea trebuie lăsate pentru a se încălzi puțin. De asemenea, apa nu se va pune la fiert, înainte ca ouăle să fie adăugate.
În acest mod, există riscul de a se sparge coaja. Așadar, oul trebuie ținut la temperatura camerei, înainte să fiarbă. Mai mult, nu este nevoie să puneți oțet sau sare în apa care fierbe, deoarece coaja oului se poate sparge.
Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete.
Povestea lui Jessy, pisica adoptată de Primăria Sectorului 6! Prin ce peripeții a trecut, înainte să i se schimbe viața din orice punct de vedere?
Elena Kadar08 decembrie 2025Actualizat: 08 decembrie 2025, 12:45
Implicat în salvarea sa de pe stradă, a fost chiar primarul Ciprian Ciucu, cel care a luat decizia să o aducă pe Jessy într-un mediu mai bun, chiar la Primărie.