Trucul pentru a decoji mai rapid ouăle. Care este alimentul care te poate ajuta


Oul este un aliment sănătos, care reprezintă o sursă foarte benefică de fibre. Acesta este nelipsit din frigiderele multor persoane, deoarece este un ingredient foarte folosit în diverse rețete.


In articol:

Chiar dacă are atâtea calități, ouăle nu sunt atât de practice, deoarece poate dura mult procesul de decojire. Cu toate acestea, există câteva trucuri.

Soluția pentru a decoji un ou cât mai repede

Fiecare gospodină își dorește să își eficientizeze timpul, dorind să facă orice pentru a își ușura munca. Din fericire, există multe modalități care ne pot ajuta să salvăm timpul, atât când vorbim de curățenie, cât și de treburile din bucătărie.

Lămâia, aliatul perfect pentru curățarea unui ou

truc oua si lamaie

La ce poate ajuta lămâia

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Aplic o folie de bucătărie și stau 45 de minute”. Cum reușește Oana Turcu să își mențină silueta de invidiat

Majoritatea persoanelor mănâncă ouă la micul dejun. Ouăle fierte sunt o opțiune mult mai sănătoasă și mai puțin calorică, decât cele prăjite sau omleta. Cu toate acestea, poate fi destul de dificil, dimineața, după ce ouăle au fiert, să pierdem timp curățându-le.

Mai mult, există posibilitatea de a nu se decoji perfect, pierzând o cantitate mare din ou. Dacă vă doriți să scăpați de această grijă, tot ce trebuie să faceți este să vă ușurați munca, cu ajutorul unei lămâi. Se taie o felie de lămâie și se introduce în apa în care fierb ouăle. Coaja oului se va înmuia, de la acidul citric. În acest mod, decojirea oului va fi mult mai ușor de efectuat, iar la final, acesta va fi perfect curățat.

Cum se fierb corect ouăle

truc oua fierte

Trucul pentru ouăle fierte

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: 3 obiceiuri pentru o digestie usoara, spuse de un gastroenterolog

Acest aliment poate fi dăunător, dacă nu procedăm corect. De aceea, trebuie să fim atenți în ce condiții îl depozităm și cum îl gătim. Locul optim pentru depozitarea ouălelor este frigiderul, la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. Mai mult, nu este recomandat să punem ouăle la fiert, imediat după ce au fost scoase din frigider. Acestea trebuie lăsate pentru a se încălzi puțin. De asemenea, apa nu se va pune la fiert, înainte ca ouăle să fie adăugate. În acest mod, există riscul de a se sparge coaja. Așadar, oul trebuie ținut la temperatura camerei, înainte să fiarbă. Mai mult, nu este nevoie să puneți oțet sau sare în apa care fierbe, deoarece coaja oului se poate sparge.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Aplic o folie de bucătărie și stau 45 de minute”. Cum reușește Oana Turcu să își mențină silueta de invidiat

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine este Roxana Nemeș. „Suntem patru fete cu mama. Suntem trei surori"

„Te iubesc”. Alex Bobicioiu, mesaj emoționant de ziua Siminei Loica. Ce i-a transmis iubitei lui

Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri