Trei supe care iti curata ficatul de toxine. Iata retele!

Trei supe care iti curata ficatul de toxine. Iata retele!

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corp. Nu numai ca este unul dintre principalele mecanisme prin care organismul se detoxifiaza si elimina substante nedorite cum ar fi metale grele si reziduurile de pesticide, dar are si alte functii importante.

Acesta joaca un rol esential in reglarea zaharului din sange si este o parte importanta a sistemului digestiv prin producerea bilei.
Si pentru ca ficatul este atat de important, e indicat sa consumam alimente care sustin functia ficatului cum ar fi legumele care sunt bogate in fibre si antioxidanti. Iata cateva retete delicioase si ”prietenoase” cu ficatul:

Supa de broccoli

Ingrediente:
2 cesti brocoli tocat
2 teline cuburi
1 ceapa cubulete
2 catei de usturoi zdrobit
1 cana spanac
1 pastarnac decojit si tocat
1 morcov curatat si tocat
2 cesti supa concentrata de legume
½ lingurita sare de mare
Suc de la ½ lamaie
Ulei de nuca de cocos 1 lingurita
1 lingura seminte de chia

Indicatii
Sotati ceapa, usturoiul, pastarnacul, morcovii si broccoli in ulei de nuca de cocos timp de aproximativ cinci minute.

Adaugati supa de legume, apoi aduceti la fierbere si lasati pe foc timp de 5-7 minute. Se pun apoi verdeata si semintele de chia, apoi se pune totul in blender si se amesteca pana se omogenizeaza.

Supa de sfecla

Ingrediente:
3 sfecla decojite si tocate
2 morcovi tocati
1 ceapa cubulete
2 catei de usturoi zdrobit
1 praz cuburi
Ulei de nuca de cocos 1 lingurita
2 cesti de supa de legume
¼ lingurita sare de mare

Indicatii
Puneti sfecla in apa clocotita si fierbeti aproximativ cincisprezece minute. Intr-o tigaie din fonta sotati usturoiul, prazul, morcovii si ceapa, 5-7 minute, apoi puneti-le intr-un castron. Puneti in blender sfecla, soteul de legume si supa pana se omogenizeaza.

Supa de cartofi dulci

Ingrediente:
½ ceasca linte rosie fiarta
1 cartof dulce decojit si tocat
3 morcovi decojiti si tocati
1 pastarnac decojit si tocat
1 ceapa curatata si tocata
3 catei de usturoi zdrobit
1 lingurita turmeric
1 lingurita chimen
1 lingurita praf de chili
1

lingurita praf de ghimbir
¼ lingurita sare de mare
2 cesti supa de legume
Ulei de nuca de cocos 1 lingurita

Indicatii
Incingeti cuptorul la 350 de grade. Puneti in tava o foaie de copt apoi adaugati cartofii dulci si celelalte legume si adaugati ulei de nuca de cocos si condimente. Lasati timp de 20 minute la cuptor apoi puneti in blender impreuna cu supa de legume.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate