Alina Laufer iti arata cum se prepara aceasta prajitura deosebita.
Ingrediente
350 ml miere
250 ml cafea tare
4 oua
2 linguri ulei floarea soarelui
1 cana (de 250 ml) zahar
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1 lingurita esenta de vanilie
3 cani si 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2
lingurite praf de copt2 lingurite scortisoara
Putina sare
2/3 cana stafide
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 170C.
Intr-o cratita, incalziti mierea pana fierbe usor. Lasati-o sa se raceasca putin si turnati cafeaua.
Intr-un castron mare, bateti ouale pana se albesc usor.Incorporati treptat uleiul. Continuati sa bateti si adaugati treptat zaharul si vanilia.
Intr-un alt castron, cerneti faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara si sarea. Adaugati-le amestecului de oua impreuna cu mierea, alternand cate o treime din fiecare.
La sfarsit, puneti stafidele. Turnati amestecul intr-o tava. Coaceti la o temperatura de 170C timp de o ora.