Traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, pomenit pe 13 noiembrie


Pe 13 noiembrie, crestin-ortodocsii il pomenesc pe Sfantul Ioan Gura de Aur, unul din cei trei Sfinti Ierarhi. Sfantul Ioan Gura de Aur a fost arhiepiscop al Constantinopolului si a propovaduit credinta ortodoxa in vremuri tulburi pentru crestini.

A fost inaltat de la randuiala de cleric de Sfantul Meletiei, patriarhul Antiohiei, iar de Flavian a fost facut diacon si preot. Sfantul Ioan Gura de Aur a lasat mostenire ortodocsilor cuvinte de invatatura, iar textele sale sunt pastrate si azi.

Iata cateva traditii si obiceiuri de Sfantul Ioan Gura de Aur, care se respecta pe 13 noiembrie:

1. In aceasta zi, crestinii merg la biserica pentru a cere iertarea pacatelor. E bine sa duca niste merinde cu ei pentru a fi sfintite, mai ales ca se apropie Lasata Secului, iar din 15 noiembrie incepe Postul Craciunului.

2. Nu e bine ca in aceasta zi oamenii sa se sfadeasca. Cei care se cearta pe 13 noiembrie vor avea 13 zile cu mare ghinion pana la finalul anului.

3. Se da pomana celor nevoiasi. E bine ca dupa ce crestinii participa la slujba dedicata Sfantului Ioan Gura de Aur sa ofere cateva lucruri celor nevoiasi: haine pe care nu le mai folosesc, mancare, carti de rugaciuni, iar copiilor fructe si dulciuri.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Ce se întâmplă după 17 iulie. Raed Arafat și Nelu Tătaru au făcut anunțul: „Noi suntem pregătiți”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri