Totul despre sterilizarea câinilor și pisicilor


Aflați din rândurile următoare ce presupune procesul de sterilizare al animalelor de companie.


In articol:

Dacă sunteți un iubitor al animalelor de companie și aici vorbim despre câini și pisici, trebuie să știți că acestea sunt animale neajutorate, care au nevoie de ajutorul nostru.

În România adăposturile de animale sunt pline cu câini maidanezi, abandonați, găsiți pe marginea drumului și duși la adăpost. Acest obicei de a scăpa de prietenii necuvântători, care până la un moment dat ne-au adus iubire și afecțiune, este un gest de mare cruzime.

Există numeroase modalități prin intermediul cărora puteți să ajutați animalele aflate în adăposturi și puteți să le oferiți o viață mai bună.

În cadrul unei emisiuni, medicul veterinar Aurelian Ștefan, a vorbit despre procesul de sterilizarea al câinilor și al pisicilor.

Ce presupune procesul de sterilizare al câinilor și al pisicilor

Citește și: Ce trebuie să știi daca vrei să adopți un animal de companie

Ce presupune procesul de sterilizare al câinilor și al pisicilor

Potrivit specialistului în domeniu, sterilizarea face parte din cele mai importante momente din viața animalului.

Acesta reprezintă un proces esențial în viața animalelor noastre de companie, un proces normal pe care fiecare stăpân de animal ar trebui să îl facă dacă nu își dorește ca animăluțul său să facă pui.

În viața unui cățeluș și a unei pisici există câteva momente importante și absolut obligatorii: vaccinarea, identificarea cu un cip și sterilizarea animalelor pentru a nu face pui pe care nu ni dorim. Va fi o treabă nu simplă, dar controlată, științifică. Sterilizarea este o intervenție de mare chirurgie, la femele cel puțin. O să vezi o incizie mică, cu fire ascunse, fără antibiotice și am scăpat problema .”, a explicat specialistul în domeniu.

Așadar, pe lângă griva constantă pe care o putem oferi animalului de companie, trebuie să ne preocupăm și de acest aspect foarte important.

Proprietarii de animale de companie trebuie să înțeleagă că sterilizarea este un proces normal în viața animalului, care îl poate feri de mai multă suferință decât dacă nu ar fi recurs la această intervenție. Mai mult decât atât, este o procedură în urma căreia recuperarea durează o perioadă scurtă de timp și nu presupune alte complicații.

Așadar, toți cei care dețin câini și pisici aflate la momentul în care trebuie sterilizate sunt sfătuite să ia legătura cu medicul veterinar pentru această intervenție. Cu ajutorul unui specialist în domeniu, micuțul prieten necuvântător se va bucura de toată grija de care are nevoie.

Cum putem diminua numărul de animale abandonate

Citește și: Care sunt obligațiile ce trebuie respectate de proprietarii de câini și pisici

Cum putem diminua numărul de animale abandonate

Există o mulțime de animale care fie ajung la adăpost sau, în cel mai rău caz, sfârșesc omorâte de o mașină pe marginea drumului. Acest scenariu este unul tragic, dar din păcate ne confruntăm cu astfel de acțiuni foarte des. În România există o problemă foarte mare legată de conștientizarea abandonului în cazul animalelor de companie.

Primul sfat pe care îl oferă specialistul în domeniu pentru a combate abandonul în cazul animalelor de companie este ca noi înșine să fim puterea exemplului. Înainte să ne luăm un animal de companie este foarte important să ne asumăm în totalitate răspunderea și să fim alături de el până în ultimele clipe ale vieții.

De asemenea, specialistul în domeniu ne recomandă ca în cazul în care ne dorim un animal de companie să luăm unul din adăposturile de animale. Astfel, economisim o sumă considerabilă de bani și salvăm în același timp și viața unui suflet nevinovat.

Atunci când ne dorim un animal pentru noi este recomandat să adoptăm pentru că adăposturile sunt pline, condițiile sunt foarte grele. Vorbim de informație și de gradul de conștientizare al problemei. Oamenii sunt și mai pragmatici din punct de vedere financiar. În România adopțiile sunt gratuite .”, spune specialistul în domeniu.  

Totodată, există o mulțime de fundații care se ocupă cu sterilizarea animalelor fără stăpân sau cu îmbunătățirea condițiilor de viață ale animalelor din adăposturi. Putem fie să facem o donație lunară către acestea sau să redirecționăm în fiecare an impozitul pe venit către aceste asociații pentru a fi noi înșine parte din acest proces.


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum îngrijim câinii cu blană lungă. “Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea.”

Tot ce trebuie să știi despre dresarea câinilor!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri