Totul despre infidelitate. Care sunt primele semne care trebuie să-ți de bănuit?


Una dintre cele mai des întâlnite probleme într-un cuplu este înșelatul. De cele mai multe ori, acest comportament duce la destrămarea unei relații, sau chiar a unei familii.


In articol:

În cadrul unei emisiuni, Anamaria Duhuță, consilier relațional a explicat ce înseamnă infidelitatea, dar și cum ne putem da seama dacă partenerul nostru are pe altcineva.

Ce este infidelitatea

de ce insala oamenii

De ce înșală oamenii

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum gestionăm crizele de nervi ale copiilor?

Foarte multe relații se confruntă cu infidelitate și ori rup relația, ori se complac în acea situație deranjantă. Cu toate acestea, specialistul a mărturisit că există mai multe forme de a fi infidel, care sunt stabilite de ambii parteneri dintr-un cuplu.

„Infidelitatea înseamnă ce este pentru fiecare infidelitatea. Contează foarte mult cum anume te simți tu trădat. Se poate ca eu, ca femeie, să mă simt trădată că iubitul meu se duce la mama lui, mai mult decât stă cu mine și eu să mă simt înșelată.”, a declarat consilierul.

Care sunt semnele că partenerul de viață nu îți este infidel

cum iti dai seama ca te insala

Cum îți poți da seama că a mai apărut altcineva

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Sfaturi despre cum să ne alegem partenerul de viață potrivit. ,,Există în mintea noastră”

Există foarte multe cazuri în care persoana trădată nu își dă seama că partenerul de cuplu are pe altcineva. Totuși, există câteva semne care pot dezvălui un om care și-a pierdut dezinteresul față de partener.

„Poți să înșeli virtual pe cineva, în sensul în care dacă eu ca bărbat nu mai stau cu familia sau nu mai fac anumite activități, pentru că stau să mă uit ce costume de baie mai au fetele, atunci este clar că avem o problemă, dar s-ar putea să fie o problemă și din partea partenerei.”, a explicat specialistul.

Cu toate că fiecare comportament diferă de la om la om, unele situații denotă dezinteres, din partea oricui. Comportamentul pe rețelele de socializare poate să reflecte cum se raportează un partener la relația de cuplu. De asemenea, în cazul în care persoana iubită și-a schimbat comportamentul față de tine, în mod radical, fără să fie vorba de certuri, acesta poate fi un semn că în viața lui mai există și altcineva. În mod evident, minciuna, ascunzișurile, nerăspunsul la telefon o bună perioadă de timp, sunt semne care arată că persoana de lângă tine nu îți mai este fidelă. Un alt aspect important este cum se comportă partenerul de viață cu persoanele de sex opus, în preajma ta. Spre exemplu, dacă bărbatul se uită în mod insistent la alte femei sau începe să filtreze, de față cu iubita, este clar că acest bărbat este posibil să înșele, la un moment dat.

„Sunt mai multe etape ale înșelatului. De la infidelitate virtuală la întâlnit, e doar un pas. Dacă eu sunt o femeie care am soț și copil acasă, dar eu pe rețelele de socializare nu postez nicio poză nici cu copilul, nici cu soțul, sunt în cele mai provocatoare ținute, este un semnal de alarmă și stârnește invitație.”, a povestit Anamaria Duhuță.

De ce se ajunge la înșelat

semnele infidelitatii la barbati

Care pot fi semnele infidelității

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

Oamenii înșeală din diverse motive. Unul dintre factori poate fi acela că au realizat că persoana de lângă ei nu este pe placul lor. De asemenea, există și un sindrom patologic, numit „sindromul Casanova”, prin care o persoană este într-o continuă căutare de parteneri sexuali noi. De asemenea, există situații în care persoana care înșeală dorește să stea în relația actuală, însă oferă atenție și altor persoane. Specialistul a explicat că un astfel de comportament vine din nevoia de apreciere, care poate nu a fost satisfăcută în copilărie.

„Sunt bărbați care au un copil interior nevindecat, sunt niște băieței în interiorul lor, care nu au primit iubire, de la mamă sau din familie și atunci când ajung căsătoriți, poate cu cea mai bună femeie din lume, rămâne acea nevoie din interior care spune „Eu nu primesc suficientă iubire” și îl găsești dând scroll pe Instagram, la poze în costume de baie. Acolo este tot o nevoie de afecțiune nesatisfăcută, din urmă.”, a precizat consilierul relațional.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Reguli de comunicare în relația de cuplu

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Sunteți într-o relație nepotrivită? Cum putem atrage dragostea?

Cum să începem conexiunea cu noul partener. “O relație trebuie coordonată la fel de bine precum un business.”


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Ar trebui să-i fie jenă.” Anamaria Prodan, cea mai importantă victorie în instanță! Dorința impresarei a fost împlinită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri