Cum refaci o relație în care te simți singur. „Această singurătate devine cea mai mare frică și după divorț”


Citește în materialul de mai jos cum repari o relație, cum te reconectezi cu partenerul și de ce trebuie să ții cont când te simți singur.


In articol:

Multe persoane se confruntă cu sentimentele de singurătate în cuplu și nu știu cum să gestioneze aceste situații. De cele mai multe ori, o vizită împreună cu partenerul la un terapeut de cuplu poate ajuta la reconectarea partenerilor, alteori este nevoie de mai multe ședințe de cuplu pentru a vedea ce este de făcut.

 

Medicul Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV cum putem să ne conectăm la emoțiile noastre și ale partenerului și astfel să evităm așa numita singurătate în doi. În caz contrar, prețul pe care ești nevoit să îl plătești pentru singurătatea resimțită în cuplu poate include o serie de probleme emoționale, dar și fizice, pe care nimeni nu și le dorește.

Citește și: Totul despre căsătorie sau concubinaj. „Sunt realități ale prezentului”

Cum te reconectezi cu partenerul

Cum te reconectezi cu partenerul, ce spune specialistul

[Sursa foto: Pexels]

Citește și: Care sunt limitele într-o relație. „Nu trebuie să facem reguli”

Cel mai tare se sperie lumea de singurătate când vin în programele mele, când se gândesc să divorțeze sau au divorțat deja. Și de multe ori întreb: când erai căsătorită, te-ai simțit singură? Și mare majoritate a simțit asta.

Nu au știut să definească singurătatea și cumva tocmai această singurătate devine cea mai mare frică și după divorț. Și atunci am zis să definim puțin singurătatea, ce înseamnă să fii singur și ce înseamnă să fii însingurat, pentru că sunt două lucruri diferite. Americanul spune alone sau lonely, loneliness este o emoție, însingurarea este o stare, o deconectare de emoțiile tale, pe când a fi singur este că sunt pur și simplu fără cineva lângă mine.

Însă, de multe ori, în căsnicia noastră sau chiar într-un grup de prieteni noi ne putem simți însingurați, cumva parcă nu aparținem de locul respectiv, parcă nu ne simțim văzuți, nu ne simțim importanți, emoțiile noastre nu sunt validate. Practic, acesta este sentimentul de singurătate care, din păcate, se dezvoltă la 40% dintre cupluri, conform statisticilor ”, a dezvăluit specialistul.

Citește și: Ce vor bărbații într-o relație. „Dacă ar face femeile asta, relația ar înflori”

Cum refaci o relatie

Cum refaci o relatie atunci cand te simti singur

[Sursa foto: Pexels]

Cât despre cine se simte mai singur în relație, ei bine, acela este cel care își lasă toate emoțiile în mâna partenerului, iar în urma despărțirii rămâne fără toate acestea. În plus, nici co-dependența de partener nu este sănătoasă, pentru că în timp apar unele probleme și alte priorități, iar acest lucru nu este benefic. Socializarea cu ceilalți este extrem de importantă în timpul relației sau a căsniciei și nu trebuie pusă pe locul al doilea.

Apropo de întrebarea cine se simte mai mult singur, este cel care își lasă această sarcină a bucuriei emoționale în mâna partenerului. Pentru că atunci când eu îmi urmez pe lângă căsnicie propriile pasiuni, propriile valori, ceea ce îmi place, ceea ce mă mulțumește, șansele să mă simt singur sunt mai mici decât atunci când aștept ca partenerul să  îmi aducă toate aceste bucurii la un loc, pentru că un singur om nu poate să facă toate aceste lucruri. Deci sunt șanse să mă simt singur. Pot să scap de singurătate făcând toate aceste lucruri.

 

Rărind aceste interacțiuni sociale cu ceilalți, începem să devenim dependenți unul de celălalt, pentru că nu mai avem altă formă de energie decât ce aduce partenerul. Cu siguranță nu este bine această co-dependență, poate fi faină la început pentru că te simți în centrul atenției, ești băgat în seamă, însă, la un moment dat, lucrul acesta nu poate continua pentru că avem și alte lucruri de făcut. Apar copiii, apar joburi, probleme de sănătate în familie, sunt alte priorități și nu mai ai cum să oferi atât de mult ca la început”, a mai dezvăluit medicul în cadrul interviului.

Specialistul ne recomandă să ne întoarcem la ceea ce ne plăcea înainte de relație, la pasiunile pe care le aveam înainte, sporturile, relațiile cu prietenii, de acolo ne încărcăm de energie și ne putem întoarce la partener pentru a-i oferi din această energie.

Cum te reconectezi cu partenerul

Pentru a realiza reconectarea, specialistul recomandă o discuție cu partenerul. În cazul în care discuția este una bună, atunci se poate recomanda și terapia de cuplu. În plus, specialistul recomandă ca relația să rămână permanent o prioritate. O altă soluție este să mergi singur la sesiuni de coaching, de terapie, să înveți să te simți mai bine și apoi să revii în relație pentru a oferi din energia ta.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum gestionăm presiunea de a fi un părinte bun

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

5 greșeli care îl fac pe un bărbat să facă pași înapoi

5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea!


DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri