Tot ce trebuie să știi despre sterilizarea animalelor de companie: „Primele 10-14 zile sunt cele mai importante”


Cât de importantă este sterilizarea animalelor de companie și ce dezavantaje și avantaje implică această procedură.


In articol:

CITEȘTE: Tot ce trebuie sa stii despre sterilizarea animalelor de companie. "citat"

Atunci când vine vorba despre animalele de companie, multe persoane se feresc de sterilizarea animalelor, iar motivele sunt diverse.

Iată în materialul de mai jos de ce este importantă sterilizarea animalelor de companie și ce trebuie să știi despre acest subiect pentru a te bucura cât mai mulți ani de animalul tău de companie.

Sterilizarea animalelor de companie se face în general în primul an de viață al patrupedelor. Asta nu înseamnă că această intervenție nu se poate realiza și după vârsta de un an.

De asemenea, este bine de știut faptul că animalele din adăposturi nu pot fi adoptate decât după ce au trecut prin această intervenție chirurgicală.

Ce este sterilizarea

Această operație are multiple avantaje în ceea ce privește starea de sănătate a animalului de companie.

În general, sterilizarea se realizează în cazul pisicilor și al câinilor. Sterilizarea înseamnă intervenția chirurgicală prin care se oprește capacitatea de reproducere a animalelor de companie.

În ceea ce privește femelele, în urma intervenției sub anestezie, le sunt scoase ovarele și uterul. În cazul masculilor, intervenția se realizează tot sub anestezie, iar masculilor le sunt extirpate testiculele. Aceste intervenții, executate în mod corect, nu implică riscuri și nici un grad ridicat de durere, animalul operat putând fi dus acasă în aceeași zi, însă trebuie să se respecte niște indicații post-operatorii. 

Citeste si: De ce le plac pisicilor măslinele

Pret sterilizare caini

Pret sterilizare caini de talie mica si mare

[Sursa foto: PixaBay]

Sterilizarea animalelor lege

Alexandra Crăciun, medic veterinar, a dezvăluit la „Dimineața cu noi” cât de importantă este sterilizarea animalelor de companie.

Este foarte importantă, pentru că prin sterilizare controlăm populația câinilor atât cu stăpân, cât și fără stăpân, pentru că acești căței nesterilizați pot suferi de împerecheri accidentale atunci când, de exemplu, sunt în curte, și poate sări câinele vecinului sau câinele de pe stradă poate sări gardul și să se împerecheze nedorit.

 

Atunci când vorbim despre pisici, ultimele studii sugerează că între patru și șase luni, chiar înainte de primul ciclu de călduri, iar la masculi, cât timp nu marchează, putem aștepta până în jurul vârstei de șase luni.

La căței, la femele, undeva între 5- 6 luni, iar la masculi, în funcție de talie. Taliile mici la șase luni, iar taliile mari între 6 și 18 luni, în funcție de terminarea perioadei de creștere”, a amintit medicul veterinar.

Citeste si: De ce se învârte câinele după coadă. De ce fac acest lucru?

Sterilizarea animalelor lege

Sterilizarea animalelor lege

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce înseamnă când visezi câini

Avantaje și dezavantaje sterilizare

„Prin sterilizare nu perpetuăm gene nefavorabile care pot afecta calitatea vieții animalului care urmează să se nască. Prin sterilizare, reducem riscul de cancer mamar la femele și problemele de prostată la masculi. Dezavantajele generale ar fi obezitatea, în primul rând, și incontinența urinară la femele pe bază hormonală, iar, în rest, pentru câinii de rasă, se discută punctual, deoarece fiecare rasă are caracteristicile ei și avantajele și dezavantajele ei ”, a mai dezvăluit medicul veterinar.

Ce se face după sterilizarea animalelor

Iată ce trebuie să faci pas cu pas după ce animalul de companie este sterilizat.

Primele 10-14 zile sunt cele mai importante, ar trebui să aibă o activitate redusă ca să poată cicatrizarea corespunzătoare. Ideal ar fi pentru pacienții proaspăt sterilizați, în mod deosebit femelele, să poarte un con de protecție sau o cămașă, ca să nu ajungă să se lingă, pentru că pot cauza probleme, fie inflamații locale, fie ruptura suturilor dacă ei se ling excesiv.

 

Este un mit. Studiile recomandă sterilizarea înainte de primul ciclu de călduri. Legal, cât câinele sau pisica nu are drept de montă, nu au voie să se împerecheze nici măcar o dată. După sterilizare, intervenim la 30 de zile după efectuarea sterilizării și se mută pe același brand de mâncare, dar pentru animale sterilizate și cantitatea corespunzătoare și nivelului de activitate.

Preț sterilizare câini

În funcție de talie și de nivelul de anestezie, prețul variază între 300 și 1000 de lei.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să bagi o pisică în casă. 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Tot ce trebuie sa stii despre pomeranieni: „Un pomeranian poate părăsi o canisă după vârsta de trei luni”

Câinii Reginei Elisabeta. Cum a ajuns rasa Corgi cunoscută în întreaga lume datorită ei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri