Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Cât de dăunător este de fapt?


În cazul în care vrei să economisești timp prețios, poți renunța la machiajul de zi cu zi, pentru că există varianta machiajului permanent pentru sprâncene, ochi și buze.


In articol:

În

cazul în care dimineața nu aveți timp sau energie pentru a vă machia, deși vă doriți acest lucru, alternativa machiajului de zi cu zi este cel permanent, care are o rezistență de câteva luni. Cu toate astea, trebuie să știi că machiajul permanent este, de fapt, un tatuaj. Da, ai citit bine. Există tehnici de tatuaj care îți vor contura ochii, așa cum ai face și tu cu tușul, care te pot ajuta să ai sprâncene, dacă acestea nu mai cresc și care îți pot colora buzele, asemenea unui ruj.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi dacă ți-ai propus să te tatuezi pentru prima oară! Sfaturile specialiștilor

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Cât de dăunător este?

Machiajul permanent poate să fie o procedură foarte sigură, dar trebuie să ții cont de numeroși factori, pentru a evita infecțiile și complicațiile care pot surveni. În primul rând, este foarte important să cunoști bine locul în care vrei să îți efectuezi procedura. Vorbește cu foștii clienți, caută pe paginile oficiale de social media poze înainte și după proceduri și ai grijă ca persoana care te va tatua, să fie avizată! E important să verifici să nu ai alergie la compușii din tușul care va fi folosir, pentru că poți avea parte de complicații.

Totodată, este foarte important să ai grijă de tatuaj în timpul procesului de vindecare, care este mult mai scurt decât la tatuajele normale- durează în jur de o săptămână, în loc de trei.

În principiu, trebuie să menții zona hidratată cu o cremă specială și să eviți contactul cu apa primele 4-5 zile.

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Cât te ține?

În funcție de zona în care îți vei face tatuajul de machiaj permanent, tatuajul se va menține până la 3 ani. Motivul pentru care acest tip de tatuaj nu este permanent în adevăratul sens al cuvântului este că acele nu ajung în stratul subcutanat, ci rămân la suprafața pielii.

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Machiajul semipermanent în zona sprâncenelor

Microblading-ul este un tip de tatuaj semipermanent, unde cu ajutorul unui fel de lamă, ți se vor desena pe piele fire de păr, iar sprâncenele tale vor avea un aspect natural. Această procedură nu doare aproape deloc, pentru că procesul are loc la suprafața pielii, iar specialistul care performează operațiunea „hai să facem sprâncene acolo unde nu-s”, îți va aplica o cremă cu anestezie locală. Această tehnică nu este rezistentă, tocmai pentru că lama respectivă nu ajunge în adâncimea pielii, motiv pentru care este ideal să îți retușezi tatuajul odată la 12-16 luni.

Citeste si: Și-a făcut un tatuaj și a ajuns de urgență la spital, la un pas de a-și pierde vederea

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Machiajul semipermanent în zona buzelor

Colorarea buzelor este un proces de tatuare care îți conturează și colorează buzele, având în același timp și efect de mărire a buzelor. Look-ul este unul foarte natural, îți vei alege culoarea împreună cu specialistul și poți alege de la nuanța buzelor tale, până la roșu. Dacă nu vrei să apelezi la acid hyaluronic, dar vrei buze mai pline, atunci această tehnică este răspunsul tuturor întrebărilor tale.

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Machiajul permanent în zona ochilor

Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Cât de dăunător este de fapt?
Tot ce trebuie să știi despre machiajul permanent. Cât de dăunător este de fapt?

Tușul permanent reprezină, după cum menționează și numele, tatuarea unei linii de tuș pe pleoapa mobilă superioară. Acest tatuaj nu este nici el permanent, deoarece pleoapa reprezintă o membrană foarte subțire, iar acele pătrund doar până la suprafața pielii, unde se va introduce pigmentul. Este o opțiune perfectă dacă ești adepta machiajelor cu tuș, dar ai ochi sensibili, alergie lafarduri, sau nu ești pricepută la această artă.

Citeste si: Tatuajul sprâncenelor te poate distruge! Sprâncenele îți schimbă complet fizionomia și trăsăturile


Abonează-te pe

Citește și:

Tot ce trebuie să știi dacă ți-ai propus să te tatuezi pentru prima oară! Sfaturile specialiștilor

Fetița Ginei Pistol, în pericol?! Ce se întâmplă cu micuța Josephine!

Tatuajul sprâncenelor te poate distruge! Sprâncenele îți schimbă complet fizionomia și trăsăturile

Piercing-ul în limbă ne îmbolnăvește și ne distruge dinții. Explicațiile unui specialist cunoscut.

Implantul de sprâncene - cine are nevoie de el și ce implică procedura?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

1 Idee De scrub natural pentru corp cu cafea. Cea mai bună rețeta de scrub cu cafea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri