Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log

tortul traditional bustean de craciun
Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log

Tortul buștean reprezintă o adevărată delicatesă, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort buștean. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort buștean, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort buștean

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort buștean, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp de răcire  – 30 minute

Timp total  – o oră si 10 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Tort buștean

Ingrediente pentru blat

  • 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 130 g zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • 130 g făină

Ingrediente pentru crema de cafea

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 40 g zahăr granulat
  • 40 ml emulsie de cafea (rezultată din cafea normală, dizolvarea acesteia si a zahărului adăugat+ 20 ml smântână lichidă)

Ingrediente pentru glazura de zahăr

  • 500 g zahăr pudră
  • 50 m apă
  • 5 picături de zeamă de lămâie

Ingrediente pentru decor

  • diverse forme de Crăciun (după preferințe)

cea mai buna reteta de tort bustean
Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!

Mod de preparare - Tort buștean

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de blatul tortului nostru. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 4 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vor deveni ca o spumă.

Mai departe, vom adăuga și 130 de grame de zahăr granulat și o esență de vanilie. Tot cu mixerul, vom continua să amestecăm, pentru ca toate ingredientele să se incorporeze uniform.

Pasul 2.  Pe același bol, vom așeza o sită, în care vom turna 130 de grame de făină, pe care le vom cerne cu grijă, direct peste celelalte ingrediente.

De această dată, vom avea nevoie de o spatulă, cu care vom încorpora foarte bine făina.

Pasul 3.   Aluatul este gata, așa că îl vom transfera într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care am așezat înainte o hârtie de copt. Trebuie să ne asigurăm că aluatul este în egală măsură împrăștiat în tavă, iar acest lucru îl vom face cu ajutorul unei spatule. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Pasul 4.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei noastre. Așadar, în bolul nostru de mixer, vom adăuga 500 de mililitri de frișcă lichidă, 40 de grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom mixa până când vom obține o textură cremoasă. Abia apoi vom avea nevoie și de 40 de mililitri de emulsie de cafea, pe care o puteți prepara făcând o cafea normală, din care veți dizolva cafeaua solubilă și zahărul adăugat, iar odată ce a ajuns la temperatura camerei, veți adăuga 20 de mililitri de smântână lichidă. După ce ați amestecat și ați lăsat la frigider pentru aproximativ 10 minute, emulsia de cafea este gata și o puteți adăuga peste frișca lichidă și zahărul granulat. Ingredientele se mixează, iar crema este gata!

cea mai simpla reteta de tort bustean
Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log[Sursa foto: freepik]

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Brioșe cu nuci și miere. Perfecte pentru masa de Crăciun!

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom lăsa aluatul să se răcească pentru aproximativ 10 minute, iar apoi îl vom scoate din tavă și vom îndepărta hârtia de copt, pentru a-l așeza pe un prosop și a-l rula, pentru a se odihni.

Pasul 6.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea glazurii noastre de zahăr. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 400 de grame de zahăr pudră, 50 de mililitri de apă, 4 picături de zeamă de lămâie. Toate ingredientele se amestecă bine cu ajutorul unei linguri, iar glazura este gata!

Pasul 7.  Acum că toate elementele noastre sunt pregătite, ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru. Așadar, vom scoate blatul din prosop, iar cu ajutorul unei linguri mari, vom începe să-l umplem cu crema de cafea pe care am pregătit-o. Întindem cu ajutorul unei spatule, toată crema, pe întreaga suprafață a blatului, cât se poate de egal în cantitate. Imediat apoi, de la un capăt spre celălalt, vom rula blatul nostru, iar apoi îl vom așeza pe un platou. Glazura se va turna pe întreaga ruladă obținută, pentru ca mai apoi să fie decorată cu diverse forme de Crăciun. Rulada de introduce la frigider, pentru ca glazura să se întărească, iar rețeta este gata!

Tortul buștean  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de tort bustean
Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de Panettone, cozonacul delicios cu origine Italiană

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies