Rețetă de Brioșe cu nuci și miere. Perfecte pentru masa de Crăciun!

reteta de briose cu nuci si miere
Rețetă de Brioșe cu nuci și miere

Brioșele cu nuci și miere reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  brioșe cu nuci și miere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase brioșe cu nuci și miere, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Brioșe cu nuci și miere

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  brioșe cu nuci și miere, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  - 50 minute

Porții  – 12 persoane

Ingrediente – Brioșe cu nuci și miere

Ingrediente pentru brioșe

  • 2 căni de făină
  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 4 căni de zahăr granulat
  • 2 căni de unt, topit
  • 2 căni de nuci măcinate
  • 4 linguri de miere
  • o esență de vanilie
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de praf de copt

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 brioșe. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

cea mai simpla reteta de briose cu nuci si miere
Rețetă de Brioșe cu nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!

Mod de preparare - Brioșe cu nuci și miere

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 2 căni de făină, în care vom adăuga și 2 linguri de praf de copt.

Conținutul se va cerne de aproximativ 3 ori la rând.

Pasul 2.  Imediat apoi, vom avea nevoie de un bol mai mare, în care vom mărunți toată cantitatea noastră de nuci (2 căni), pe o răzătoare. În momentul în care am terminat de răzuit, vom adăuga nucile peste făina și praful de copt din bolul de dimensiuni mai mari.

Cu ajutorul unei spatule, vom îmbina toate aceste ingrediente.

Pasul 3.  Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga cele 2 căni de unt (la temperatura camerei), topit în prealabil, împreună cu cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei spatule, vom încorpora foarte bine, cele două ingrediente. În același bol, vom turna din 4 linguri de miere, pe care le vom amesteca bine.

Pasul 4.  A venit timpul să adăugăm și o esență de vanilie, dar și o cană de lapte (la temperatura camerei). Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate ingredientele timp de aproximativ 5 minute, până vom obține o nuanță mai deschisă.

briose cu nuci si miere
Rețetă de Brioșe cu nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!

Citește și: Ce se întâmplă cu Ionel Ganea, la scurt timp de la accident. Copilul fostului fotbalist se află în comă indusă: „În stare foarte gravă”- kanald.ro

Citește și: Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Mai departe, vom amesteca cele două conținuturi ale ingredientelor umede cu cele uscate. Așadar, în bolul de dimensiuni mai mari în care se află ingredientele uscate, vom turna acest amestec de unt, ouă, miere, esență de vanilie și lapte, treptat, în timp ce amestecăm cu ajutorul unei spatule, până când vom obține aluatul delicios pentru brioșele noastre.

Pasul 6.  Acum că aluatul este pregătit, ne vom ocupa și de formele noastre pentru brioșe. Vom avea nevoie de 12 forme de brioșe din hârtie, pe care le vom unge, rând pe rând, cu puțin ulei, doar fundul formelor, pe care le vom așeza în tava specială de copt brioșe.

Pasul 7.  Cu ajutorul unei cupe de înghețată, vom lua aluatul și-n vom așeza în fiecare formă de brioșă în parte. Tava se va introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, dar și brioșele din tavă și le vom presăra cu zahăr pudră, iar rețeta este gata!

Brioșele cu nuci și miere  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de briose cu nuci si miere
Rețetă de Brioșe cu nuci și miere[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de piftie de porc. Cum prepară Cătălin Scărlătescu acest preparat

M-am prefăcut că plec în delegație, dar numai așa am putut afla ce făcea soțul meu

Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...

„Are doar 1% șanse să își revină” Cine este artistul român care a fost bătut crunt la un festival

Care este ingredientul care nu are ce să caute în sala de boeuf. Multe gospodine îl folosesc, cu toate că strică gustul

Ce se întâmplă cu Ionel Ganea, la scurt timp de la accident. Copilul fostului fotbalist se află în comă indusă: „În stare foarte gravă”

Români, morți în casă, în Germania: Au fost împreună în baie, mult timp


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies