Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

Regulile de etichetă sunt foarte importante pentru o femeie elegantă. Însă știați care sunt acestea?

Aflați

din rândurile următoare care sunt regulile de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe neapărat. În plus, descoperiți și cum le puteți pune în aplicare mai ușor. 

 

9.Nu trebuie să ignorăm mesajele primite

Pe locul 9 se află faptul că nu trebuie niciodată să ignorăm mesajele primite. Acest aspect se întâmplă destul de des, însă cu toate acestea ar trebui să schimbăm acest aspect, în special atunci când primim o invitație la un eveniment.

Nu acordăm deloc respectul necesar persoanelor care vor ține acest eveniment, dacă nu îi vom anunța înainte dacă putem ajunge sau nu la eveniment, iar automat respectivele persoane ne vor aștepta în speranța de a ajunge, iar dacă nu o vom face, va fi destul de neplăcut. Acest lucru este total nepoliticos din partea noastră, dat fiind faptul că gazda respectivă își ia timpul necesar, dar și energia, pentru a organiza întregul eveniment, iar din moment ce te-a invitat și pe tine, cu siguranță te vrea acolo.
Astfel, în ciuda faptului că poate nu ai timpul necesar să participi la eveniment, tu ar trebui să-i răspunzi repede respectivei persoane, și să faci puțin efort în acest sens. De asemenea, de menționat este și faptul că odată ce ați spus că veți participa, nu ar trebui să vă mai retrageți ulterior, doar dacă aveți un motiv întemeiat în acest sens. Aici se încadrează și faptul că nu este politicos să anulăm în ultimul moment. 

Citește și: Tendințe în modă pentru toamna 2023. Ce să porți și cum să iți actualizezi garderoba!

reguli de eticheta pentru femei

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie să le evite pentru a nu arăta ieftin

8.Întreabă înainte să aduci o altă persoană cu tine 

Pe locul 8 se află faptul că, cel mai bine ar fi ca înainte de a participa la un eveniment, dacă dorim să aducem o altă persoană cu

noi, să întrebăm gazda. Invitația ai primit-o tu, motiv pentru care, poate să fie în unele situații o problemă dacă vei aduce un partener cu tine, așa că cel mai simplu ar fi să întrebi, și să verifici întotdeauna acest aspect cu gazda, în avans. Nu te poți prezenta la eveniment și să surprinzi gazda la ușă, când ai adus o altă persoană cu tine neanunțată, iar cel mai bine ar fi să le spui înainte sau să întrebi, dacă vă puteți prezenta cu un alt oaspete neinvitat. 

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare- wowbiz.ro

Citește și: Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse- radioimpuls.ro

7.Nu te prezenta niciodată fără să aduci un cadou 

 Bineînțeles că dacă evenimentul este destul de mare, acest aspect poate să fie destul de nepotrivit, însă cu toate acestea, dacă este un eveniment sau o petrecere mai restrânsă, o întâlnire, cină, prânz sau orice altă întâlnire, ar fi potrivit să aduci ceva întotdeauna. Fie că este vorba despre o sticlă de vin, o sticlă de șampanie, o cutie de ciocolată sau niște flori, orice este potrivit pentru a arăta prezentabil. 

reguli de eticheta la restaurant

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

[Sursa foto: freepik]

6.Trebuie să respecți întotdeauna dresscode-ul 

Pe locul 6 se află faptul că trebuie să respecți întotdeauna dresscode-ul evenimentului, dacă există unul. De obicei, în momentul în care este lansată invitația, este afișat și un dresscode, în cazul în care acesta există, așa că ar trebui să te asiguri că te îmbraci în consecință de cauză. Astfel, te vei asigura totodată că ai o ținută potrivită pentru respectivul eveniment, și nu vei apărea la o petrecere îmbrăcată nepotrivit, total opusă temei respective, pentru că acest aspect arată faptul că nu ți-ai dat niciun pic de efort pentru a-ți alcătui ținuta, și pur și simplu ai ales să te îmbraci în niște haine obișnuite. De asemenea, și acest aspect trebuie să fie întotdeauna verificat cu gazda, înainte. 

5.Mănâncă ceva înainte de a participa la un eveniment 

Pe locul 5 se află faptul că ar trebui ca întotdeauna să mănânci ceva, câtuși de puțin, înainte de a participa la un eveniment. Chiar dacă evenimentul are loc la prânz sau la cină, iar bineînțeles că vei lua și o gustare în timpul evenimentului, ar trebui să te asiguri că ai mâncat totuși ceva înainte, bine, nu o masă destul de bogată, pentru a te simți umflat sau hainele pe care le porți să nu-ți mai stea la fel de bine, însă cu toate acestea ar trebui să existe un echilibru, dat fiind faptul că nu cunoști ora la care se va servi masa, poate dura mai mult, sau chiar se pot consuma anumite băuturi înainte de masă, și cu siguranță ar trebui să ai ceva în stomac, continuând ca pe întreaga durată a evenimentului să acționezi cu grație. De asemenea, de menționat este și faptul că evenimentul este organizat de fapt, pentru a exista o socializare între persoanele invitate, și pentru a face schimb de experiențe și cunoștințe, în funcție de evenimentul la care participați, motiv pentru care nu vei sta non-stop la masă, sau să te gândești la mâncare, sau să consumi prea multă mâncare, pentru că nu va arăta deloc elegant. 

reguli de eticheta la restaurant

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

[Sursa foto: freepik]

4.Nu trebuie să te bazezi pe faptul că mereu vei întârzia 

Pe locul 4 se află faptul că ar trebui să excludem cu totul, posibilitatea de a întârzia la eveniment, în ciuda faptului că și gazda ne cunoaște ca fiind persoane întârziate. Astfel, în ciuda faptului că pot apărea situații și situații, care ne pot întârzia fără să vrem, ar trebui să ne organizăm timpul, astfel încât să nu fim mereu în întârziere, dat fiind faptul că pentru respectivul eveniment s-au făcut anumite încadrării în timp, motiv pentru care este și menționată ora de sosire, dar și ora de plecare și de încheiere a respectivului eveniment, încă de la invitația propusă. Astfel, persoanele respective chiar se așteaptă să ajungi la respectiva oră, pentru că astfel nu este nimic altceva decât o lipsă de respect față de gazda. 

Citește și: Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

3.Trebuie să saluți imediat gazda evenimentului 

Pe locul 3 se află faptul că, înainte de toate, odată ce ajungi la eveniment trebuie să saluți gazda, chiar dacă aceasta nu se află la intrare. Bineînțeles că pe moment se pot întâmpla nenumărate lucruri, motiv pentru care gazda se poate întâmpla să nu fie acolo atunci când tu vei sosi, astfel, înainte de a face orice altceva, trebuie să te duci să îi spui că ai ajuns, să-i mulțumești pentru faptul că te-a invitat, iar de asemenea, poți și complimenta locul în care a ales să țină respectivul eveniment. De asemenea, acest aspect este valabil și la încheierea evenimentului, legat de faptul că trebuie întotdeauna să saluți, dar și să-ți iei rămas bun, dar în niciun caz să pleci de la eveniment fără a face acest lucru. 

reguli de eticheta

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

[Sursa foto: freepik]

2.Ține telefonul pe modul silențios 

Pe locul 2 se află faptul că, întotdeauna când participăm la un eveniment, ar trebui ca telefonul nostru să fie pe modul silențios. Dat fiind faptul că întâlnirea are loc fizic, cu siguranță gazda nu va dori să comunice cu tine prin mesaje, ca la un eveniment virtual, ci față în față, motiv pentru care ar trebui să fii destul de discretă atunci când vine vorba despre folosirea telefonului. De asemenea, acesta nu trebuie să nu fie ținut pe masă pentru a atrage atenția într-un mod sau altul, ci mai degrabă depozitat în geantă, și verificat în momentul în care mergi la baie. Astfel, vei putea să folosești telefon abia dacă este vreo urgență, iar și dacă se întâmplă să fie în momentul în care tu ești la un eveniment, cel mai frumos ar fi să te asiguri că ești mereu afară pentru a putea discuta ce este de discutat. Cel mai bine ar fi să păstrezi totul discret în ceea ce te privește, dat fiind faptul că nu este deloc potrivit ca oamenii din jurul tău să îți audă ție problemele de niciun fel. 

1.Nu sta până la finalul evenimentului 

Pe locul unu se află faptul că n-ar trebui ca niciodată să rămâi până la finalul evenimentului. Bineînțeles că nu trebuie să pleci după o oră, după ce ai ajuns la respectivul eveniment, însă cu toate acestea, dat fiind faptul că s-a precizat o oră de încheiere a respectivului eveniment, cel mai potrivit ar fi, în momentul în care observi că petrecerea se stinge ușor ușor, să pleci într-un mod respectuos, să nu depășești într-un mod sau altul ora respectivă, și să te afli printre ultimii sau chiar ultima persoană de la eveniment. 

reguli de eticheta pe care o femeie trebuie sa le stie

Top reguli de etichetă pe care o femeie trebuie să le știe

[Sursa foto: freepik]Citește și:

Top 10 lucruri pe care femeile nu trebuie să le facă într-o conferință video

Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie să le evite pentru a nu arăta ieftin

ego.ro Locul din casă în care să nu pui niciodată biroul. Greșeala pe care mulți o fac, așa atragi tot ghinionul

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro ”M-am nenorocit” Cabral, apel disperat pe internet! Cu ce probleme se confruntă prezentatorul

kanald2.ro Ce părere are Oana Roman despre noua iubită a lui Marius Elisei: „Isa a făcut cunoștință cu această doamnă”

kanald.ro Ceylin din serialul Secrete de familie, câștiguri fabuloase din mediul online! Sumele vehiculate de presa turcă sunt de-a dreptul uluitoare

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Aderarea României la Spațiul Schengen. ”Nu avem șanse credibile de a fi admiși mai devreme de 2025”, spune Marius Ghincea, analist de politică externă. De ce se opune, de fapt, Austria?


Parteneri
Cookies