Top cinci cele mai cancerigene alimente


Cancerul poate fi moștenit sau provocat de factori externi.

Chiar dacă, în primul caz, apariția bolii nu poate fi prevenită, există studii care au constatat că evitarea anumitor alimente întârzie declanșarea acestei maladii.

Alimentele cancerigene sunt, de obicei, bogate în zaharuri rafinate, carbohidrați procesați, conservanți și grăsimi obținute prin prăjire. Efectele acestor produse sunt devastatoare pentru sănătate, afectând sistemul cardiovascular, nervos și reproductiv și crescând riscul apariției diabetului, obezității și bolilor de inimă.

Citeste si: Vezi cu ce se ocupă Ana de la Puterea Dragostei după ce a părăsit show-ul! Câştigă bani frumoşi din asta şi nu munceşte foarte mult! Ce părere ai? EXCLUSIV!

Află la ce ar trebui să renunți, pentru a preveni apariția cancerului.

Băuturile îndulcite. Alimentele care conțin zaharuri rafinate, precum băuturile îndulcite, acidulate și multe alte sucuri cresc riscul apariției cancerului. Un studiu din 2010, publicat în jurnalul medical „Epidemiologia Cancerului, Biomarkeri și Prevenire”, a arătat că persoanele care au consumat două sau mai multe sucuri pe zi au prezentat cu 87% mai multe șanse să dezvolte cancer la pancreas decât cei care nu au avut aceste băuturi în alimentația lor.

Citeste si: Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Alte cercetări au demonstrat existența unei legături între consumul de zahăr și cancerul la stomac și colon. Deși zahărul nu transformă celulele sănătoase în canceroase, hrănește celulele bolnave și ajută la creșterea tumorii.

Citeste si: CANCERUL care nu doare si nu are simptome. Din ce in ce mai multe femei află PREA TARZIU că îl au

Cartofii prăjiți cresc riscul apariției cancerului, mai ales dacă conțin uleiuri hidrogenate și un produs secundar al procesului de prăjire, numit acrilamidă. Această substanță este considerată canceroasă și, de asemenea, o potențială neurotoxină, având efecte adverse nu numai asupra creierului, ci și asupra sistemului reproductiv. Alimentele bogate în carbohidrați, precum cartofii, produc acrilamidă când sunt prăjite.

Citeşte întreaga ştire aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Doamne, ce a putut să facă Jador! Dovada clară că artistul are un suflet mare!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri