Deși nu realizăm întotdeauna, curățarea tenului constă în mai mulți pași decât simpla demachiere, după o zi de lucru.
Află din rândurile de mai jos, care sunt greșelile întâlnite cel mai des, atunci când vine vorba despre rutina de curățare a tenulu i, la final de zi.
1. O faci prea mult sau prea puțin
Curățarea în exces a tenului cu produse agresive și folosind o frecare intensă, poate dăuna grav pielii tale.
Citește și: Cele mai mari greșeli pe care să le eviți când aplici tuș de ochi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Tendințele de culoare din primăvara 2025. Nuanțele care îți vor transforma garderoba
2. Nu te demachiezi mai întâi sau uiți să o faci în anumite puncte cheie
Pentru o curățare completă, este important să urmezi atât etapa de demachiere, cât și cea de spălare propriu-zisă. Detergenții nu sunt mereu eficienți în îndepărtarea machiajului, așa că este recomandat să folosești și un demachiant special. De asemenea, multe dintre noi avem tendința să ne concentrăm doar pe zona T a feței, neglijând zona părului sau cea din jurul nasului, atunci când vine vorba despre curățarea tenului, acolo unde se poate acumula murdărie frecvent.
Înainte de a începe spălarea, se recomandă să îți legi părul, pentru a-l ține departe de față, apoi să începi curățarea din centrul feței spre exterior, coborând pe linia părului și sub bărbie. Această metodă te va ajuta să ai o curățare eficientă, prevenind blocarea porilor.
3. Alegi un produs nepotrivit sau te folosești de instrumente dure
Este important să nu folosești orice produs pentru a-ți curăța fața, ci unul delicat, care să nu conțină sulfați și săpun, și să fie special formulat pentru ten.
4. Folosești apă caldă, dar uiți să hidratezi bine pielea
Deși apa caldă poate părea plăcută atunci când vine vorba despre curățarea tenului, află că aceasta o poate afecta, dat fiind faptul că îi deranjează bariera naturală și în unele cazuri, provoacă chiar și sensibilitate, ceea ce înseamnă că se recomandă, pentru o curățare blândă, ca apa să fie doar călduță.
În plus, este important să nu sari peste hidratare sau să lași pielea să se usuce complet după curățare, pentru că poți avea parte de mai multe probleme așa, fie că este vorba despre uscăciune sau iritații. Imediat după curățare, nu uita să aplici un hidratant pentru a menține pielea moale și protejată.
5. Te bazezi doar pe curățarea cu dischete demachiante și nu o faci în profunzime
Pentru o curățare completă, este important să nu sari peste folosirea unui produs de curățare, ba chiar se recomandă să fii precaută cu șervețelele de demachiere, deoarece acestea pot conține conservanți ce pot provoca probleme ale tenului. Dacă totuși alegi să le folosești, optează pentru varianta pe bază de apă, mult mai delicată cu pielea. De asemenea, cheia pentru a îndepărta eficient murdăria de pe față constă în curățarea în două etape, fie că alegi să aplici un produs de curățare pe bază de ulei și continui cu un gel de curățare, fie că îți personalizezi rutina de curățare cu alte produse, optează pentru a o face în profunzime.