Iaurtul grecesc este sănătos, însă de cele mai multe ori, preferam să îl consumăm puțin mai dulce, iar variantele sunt infinite.
Află din rândurile următoare, cum poți aduce un plus dulce dimineții tale, atunci când îți dorești să consumi totodată, și un iaurt grecesc.
1. Adaugă în iaurtul tău grecesc, câteva fructe proaspete sau puțin gem
Dimineața începe de minune atunci când iaurtul tău grecesc se află printre preferințele tale de mic dejun. Cu toate acestea, ce te faci când vrei să fie puțin mai dulce? Apelezi la... fructe! Fie ele sub formă de gem sau ca atare, fructele vor reprezenta întotdeauna un îndulcitor natural care se potrivește numai bine cu gustul iaurtului grecesc. Indiferent de alegerea fructului, acestea ne oferă o varietate mare, care automat că schimbă și întregul gust și aspect al iaurtului simplu, grecesc.
Atunci când vine vorba despre fructele de pădure, acestea sunt întotdeauna o opțiune excelentă, fie că vorbim despre mure, căpșuni, afine sau zmeură, asta în cazul în care vă doriți să folosiți un
De asemenea, puteți folosi și gem ca îndulcitor pentru bolul de iaurt grecesc servit la micul dejun, dat fiind faptul că acesta adaugă fructuozitate și dulceață, însă cu o textură diferită de cea a fructelor, numai bun atunci când nu vă doriți să simțiți bucățile de fructe în iaurtul vostru.
Citește și: Trucul care te ajută să ții furnicile la distanță de bucătăria ta! Trebuie neapărat să îl încerci
Citește și: Cel mai bun truc de a spăla afinele! Învață cum le poți aduce o prelungire în durata de consum
2. Adaugă în iaurtul tău grecesc, miere, siropul de arțar sau extract de vanilie
În cazul în care nu vă doriți să adăugați cereale, fructe sau gem pentru a aduce un plus de dulceață iaurtului grecesc consumat de dimineață, puteți să îl păstrați și simplu, adăugăm fie miere, fie sirop de arțar sau chiar extract de vanilie, astfel:
Citește și: ȘOC în „Casa iubirii”! Moldo riscă ELIMINAREA! De necrezut ce reacție are Kira: „Ne despărțim...”- kanald.ro
- Una dintre cele mai simple modalități de a îndulci iaurtul grecesc este să adăugați miere, pe care fie o picurați deasupra iaurtului și să o lăsați acolo, pentru o aromă ceva mai subtilă, fie o puteți amesteca în iaurt. Puteți alege să folosiți o lingură de miere obișnuită și brută, ambele având același efect, însă cu o concentrație ceva mai mare.
- O altă modalitate potrivită pentru a îndulci iaurtul grecesc de la micul dejun, este să adaugați sirop de arțar. Deși cel mai des este regăsit în rețelele de clătite, aflați că este folosit și în acest caz. La fel ca în cazul mierii, o lingură de sirop de arțar poate fi amestecată sau adăugată deasupra iaurtului pentru o aromă gustoasă cu note de vanilie și caramel.
- Nu în ultimul rând, există și persoane care adoră iaurtul grecesc, însă cu o aroma mai de vanilie, ceea ce există deja în comerț, însă cu toate acestea, dacă nu aveți mai aproape, puteți să îl transformați direct acasă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați aproximativ ½ linguriță de extract de vanilie la o cană de iaurt grecesc și să amestecați bine. Se recomandă să fie gustat din când în când, pentru ca gustul să fie unul potrivit, nu foarte concentrat, ținând cont că extractul de vanilie este destul de puternic.
3. Adaugă în iaurtul tău grecesc, granola
Multe persoane pot prefera iaurtul grecesc, doar în combinație cu granola, ceea ce este total perfect. Granola reprezintă un truc absolut minunat pentru momentele în care îți dorești o notă crocantă, nu doar aromată, pentru iaurtul tău grecesc. Totodată, este și una dintre cele mai bune modalități de a îndulci iaurtul. În funcție de preferințe, puteți opta pentru granola simplă sau aromată cu miere sau vanilie, poate chiar ciocolată, unt de arahide, scorțișoară și multe altele, adăugată într-o cantitate mai mică sau mai mare, granola chiar poate face o reală diferență.