Top 3 trucuri care te vor ajuta să păstrezi răcoarea în bucătăria ta, cât timp gătești! Nu o să mai renunți la ele niciodată

Nu o să mai renunți la ele niciodată

Deși cinele gătite în casă sunt mai sănătoase și mai bogate, uneori vara devine dificil să gătești în propria bucătărie din cauza căldurii.

Află din rândurile următoare, care sunt trucurile la care poți apela, în cazul în care trebuie să gătești pe timp de vară, însă te-ai saturat de căldură.

1. Porniți ventilatoarele, pentru a face aerul să circule

O variantă bună de a nu rămâne căldura în bucătărie, în timp ce gătiți, ține de un ventilator pornit sau mai multe, în cazul în care dețineți. Astfel, se formează un flux de aer care împiedica încălzirea excesivă a bucătăriei. Cu toate acestea, de menționat este faptul că există mai multe ventilatoare în funcție de nevoia pe care o aveți.

În timp ce unul introduce aer rece în încăpere, altul poate elimina aerul cald, iar fie că sunt folosite împreună sau separat, ajută foarte mult pentru a maximiza puterea de răcire din încăpere.

În cazul ventilatoarelor care introduc aer rece, puteți utiliza unul în picioare sau în cutie, poziționat într-o altă cameră, important este să nu fie prea aproape de zona de preparare. În cazul celor de evacuare, pentru a încerca să eliminați o parte din aerul cald format în bucătărie în timpul procesului de gătire, este necesar să îl poziționați la ieșirea din bucătărie. Dacă le aveți pe amândouă, cu atât mai mult vă vor ajuta.

Citește și: Renunță la sosul de paste din comerț! Află cel mai bun truc de a îngroșa sosul de roșii, mai ceva ca la restaurant

Nu o să mai renunți la ele niciodată [Sursa foto: freepik]

Citește și: Sosul unic cu care ar trebui să servești aripioarele tale de pui! Cu doar câteva ingrediente ale acestui truc culinar, îți uimești toți invitații!

2. Stingeți luminile suplimentare, pentru a răci lucrurile

E de la sine înțeles că nu veți sta pe întuneric în bucătărie în timp ce gătiți pentru a provoca diverse incidente, însă cu toate acestea, se recomandă să nu existe toate becurile din încăpere deschise, tocmai pentru că acest lucru nu va face nimic altceva decât să încălzească tot. Becurile sunt cele care emit căldură, ceea ce înseamnă că, a avea multe lumini aprinse în același timp, devine fără dar și poate, o sursă majoră de căldură. Astfel, în momentul în care le veți stinge pe cele care nu vă afectează procesul de gătire și vă lasă să vă faceți treaba în continuare, automat va ajuta la reducerea căldurii.

În cazul în care nu puteți să stingeți niciun bec din încăpere, se recomandă să apelați la becurile cu o putere mai mică, în ceea ce privește căldura emanată. De asemenea, folosiți lumini reci, nu calde, mai ales în zona de deasupra aragazului sau a locului în care vă pregătiți să gătiți. Bineînțeles că atunci când vine vorba despre tipul de lumini pe care îl aveți în bucătărie, și acesta poate face o diferență majoră a căldurii emanate. De menționat este faptul că, cu cât puterea becului este mai mare, cu atât generează și mai multă căldură. Cu alte cuvinte, puteți lăsa deoparte aceste becuri și utiliza luminile reci cu LED, care emit mai puțină căldură, datorită puterii mai mici pe care o au.

Citește și: Mesajul postat de Veronica după ce Ahmed a dat follow altor femei: „Nu am nevoie de un bărbat”. Concurenta de la „Casa iubirii” este total dezamăgită- kanald.ro

Citește și: Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro

Nu o să mai renunți la ele niciodată [Sursa foto: freepik]

3. Deschideți toate ferestrele

De obicei, în fiecare bucătărie ar trebui să existe măcar o fereastră disponibilă, ceea ce înseamnă că aveți undă liberă să o și deschideți atunci când gătiți. Acest lucru va ajuta enorm ca aburii de căldură din timpul gătitului să iasă mai ușor, fiind o modalitate excelentă de a ajuta aerul să circule în bucătărie. Cu toate acestea, la această variantă trebuie să luați în calcul și temperatura de afară. Dacă este mult prea cald afară, nu veți face nimic altceva decât să introduceți în casă și mai multă căldură, ceea ce nu ne dorim deloc asta.

În cazul în care aveți și mai multe ferestre în încăpere, de asemenea se recomandă să le deschideți pe toate. Cu cât mai multe ferestre deschise, cu atât mai mult aer rece va intra în bucătărie. Acestea nu trebuie să fie deschise prea larg, ci atât cât să circule aerul cald și să rămână o atmosferă suportabilă în bucătărie. În plus, chiar și dacă aveți o singură fereastră, și aceasta poate ajuta la procesul de răcire dacă este acompaniată și de o hotă pornită. Astfel, aerul se va menține în circulație și reprezintă totodată și o sursă constantă de aer curat, ceea ce te va ajuta să suporți mai ușor căldura.

Nu o să mai renunți la ele niciodată [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum se curăță corect cuptorul cu microunde? Folosește aceste 2 trucuri pentru a scăpa de grăsimea acumulată!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Noi informații ies la iveală despre decesul artistului Jubilant Sykes. Fiul cântărețului de operă, suspect în moartea tatălui său, se confrunta cu probleme grave, iar PROBELE de la fața locului arată DETALII ȘOCANTE: "Este vorba de o..."

Alina Pușcaș a apărut foarte îngrijorată pe rețelele de socializare! Ce a pățit frumoasa prezentatoare TV? "Sper ca cine a făcut acest lucru să nu aibă cum să se bucure!"

Burcu Biricik, actrița din "Fata de la fereastră", afacere inedită împreună cu soțul său

Cine e de fapt Mircea, bărbatul găsit carbonizat în mașină! Breaking news