Tofu, beneficiile lui asupra corpului. Tu știai cât de benefic e pentru organismal tău?
Atunci când spui tofu, îți vine imediat în minte un înlocuitor pe bază de plante și plin de proteine pentru carne, care poate fi adăugat în foarte multe feluri de mâncare. Este foarte versatil, însă, cu toate acestea, foarte multe persoane ezită să îl încerce, dar pentru cei care nu consumă deloc carne, este o sursă excelentă de proteine. În cazul în care nu știați, tofu Are numeroase beneficii pentru organismul tău, mai mult decât ai crede, așa că iată doar câteva pentru care ar trebui să începi să consumi acest aliment.
Reduce riscul de boli de inimă
Citește și: Minunea nutrițională. 12 cele mai bune alimente bogate în magneziu
Citește și: Ghidul complet pentru nutriție: alimentație inteligentă pentru o stare de bine
Cred că deja știm cu toții că bolile de inimă sunt cea mai mare cauză de deces în foarte multe regiuni, iar tratamentul pentru această afecțiune este din ce în ce mai căutat.
Îți întărește oasele
Consumul de tofu te ajută să îți întărești oasele, mai ales atunci când înaintăm în vârstă, iar ele devin din ce în ce mai slabe. Cu toate acestea, foarte multe persoane se confruntă cu anumite carențe, iar problemele cu oasele pot apărea chiar și la vârste fragede.
Consumul de tofu în fiecare zi vă poate ajuta să îmbunătățiți acest lucru și să nu fiți nevoit să ajungeți la tratamente costisitoare. Pentru a vedea o îmbunătățire semnificativă a sănătății osoase, încercați să consumați produse pe bază de soia, cum ar fi laptele de soia sau să încercați idei noi de un dejun sănătos, omletă cu tofu.Ajută la tratarea simptomelor menopauzei
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
Cu siguranță nu știai, însă tofu ajută la tratarea simptomelor menopauzei. Toate femeile se gândesc la bufeuri, schimbările de dispoziție și modificările corpului care se produc după această perioadă, însă vestea bună este că există și anumite alimente care te pot ajuta să depășești ușor această etapă. Pe lângă faptul că face ca oasele să fie mult mai puternice, consumul de tofu în fiecare zi va ajuta femeile să facă față simptomelor menopauzei, cum ar fi transpirațiile nocturne sau bufeurile.
Reduce riscul de cancer
Te-ai apuca să consumi tofu dacă ai aflat că acesta reduce riscul de cancer? Cancerul este una dintre cele mai înfricoșătoare boli și, din păcate, printre cele mai răspândite. Dacă este identificat târziu, nu există aproape nicio șansă de supraviețuire, iar foarte multe dintre ele nici nu oferă simptomele de care să-ți dai seama că ai putea suferi de această afecțiune.
Consumul de tofu în fiecare zi sau măcar de câteva ori pe săptămână, în funcție de cum te obișnuiești, poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, iar câteva cercetări au arătat că femeile care mănâncă produse pe bază de soia, cum ar fi tofu, au o probabilitate mult mai scăzută de a-și pierde viața după ce au fost diagnosticate cu cancer la sân. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 10 gr. de tofu în dieta dumneavoastră de fiecare zi, iar acest lucru vă va ajuta să preveniți anumite boli nedorite.Reduce riscul de diabet
Tofu reduce, de asemenea, riscul de diabet. Experții în domeniul sănătății au avertizat în mod constant cu privire la un număr tot mai mare de pacienți cu diabet la nivel global. Diabetul se strecoară foarte ușor în corpul uman și este una dintre cauzele majore ale insuficientei renale, accidentul vascular cerebral, chiar și amputarea membrelor inferioare. Diabetul apare atunci când nivelul zahărului din sange este ridicat, iar tofu este alimentul care vă poate ajuta să reglați acest lucru. Tofu reușește să scadă nivelul de glicemie, astfel că puteți fi ferit și de această boală, dacă îl introduceți în alimentația voastră.
Îmbunătățește funcția rinichilor
Tofu îmbunătățește funcția renală, iar acest lucru este benefic, deoarece rinichi trebuie să funcționeze la nivelul optim pentru a elimina tot felul de toxine din organism. De asemenea, vă ajută să vă filtrați sângele și să vă asigurați că șansele de insuficiență renală sunt scăzute. Consumul de tofu în fiecare zi vă poate ajuta în acest sens, iar cercetările au arătat că proteina din soia te poate ajuta la prevenirea bolilor renale mai mult decât o poate face proteina animală.
Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro
Previne bolile creierului legate de vârstă
Tofu te poate ajuta să prevină bolile cerebrale legată de vârstă. Două dintre cele mai întâlnite sunt Alzheimer și Parkinson. În cadrul unui studiu s-a observat că populația care consumă în mod regulat produse din soia cum ar fi tofu, au mai puține boli cerebrale legate de vârstă, iar acest lucru poți face și tu, adăugând în alimentația ta acest produs. În soia este întâlnită un tip de lecitină specifică, fiind medicamentul natural prin care tu poți face față acestor boli.
Ajută persoanele extrem de active
Tofu ajută și persoanele foarte active să își păstreze în corp proteinele de care au nevoie. Tofu ajută la problemele legate de digestie și la dureri abdominale, iar dacă vă confruntați cu arderi rapide, atunci acest lucru s-ar putea schimba în viața voastră. Persoanele pasionate de sport, cu o viață activă, vor fi ajutate să rămână în priză mult mai mult timp decât se întâmpla până acum, fiind potrivit de consumat chiar înainte de sesiunile de antrenament.
Tofu și antinutrienții
Antinutrienții se găsesc în mod natural în alimentele vegetale. Acestea scad capacitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive din alimente. Tofu are două tipuri de antinutrienți, fitați și inhibitori de tripsină. Fitații reduc absorția mineralelor, cum ar fi fierul, zincul și calciu, iar inhibitorii de tripsină blochează tripsina. Acum știi care sunt toate beneficiile consumului de tofu, așa că nu ezita să adaugi acest aliment în mesele tale diversificate. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.