Tocanita din Ardeal cu mamaliguta! Iata secretul ardelencelor


Tocanita din Ardeal cu mamaliguta! Iata secretul ardelencelor

Tocanita din Ardeal este absolut delicioasa. Iata care este secretul gustului, folosit de gospodinele ardelence.

Ingrediente:

- 400-500 gr carne d eporc

- 1 ardei rosu

- 3 cepe

- 2 catei de usturoi

- 1 morcov

- 600 ml apa

- o jumatate de lingurita de sare

- o jumatate de lingurita de boia dulce

- un sfert de lingurita de chimen

- un sfert de lingurita de cimbru

- 1 ceasca bulion

- 1 lingurita faina

- patrunjel, piper

Mod de preparare:


Carnea de taie cubulete si se pune in tigaie/cratita/ceaun cu 2 linguri de ulei. Se gateste pana se rumeneste frumos. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul rondele. Legumele tocate si condimentele se adauga pestea carnea rumenita si se calesc 5 minute impreuna. Se adauga apa, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic aprox. 60 minute.

Se adauga bulionul si faina dizolvata in putina apa, apoi ingredientele.

Se da in doua-trei clocote si se opreste focul. Se condimenteaza dupa gust si se adauga patrunjel. Tocanita de porc se serveste cu mamaliguta calda alaturi de cateva muraturi.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă APIO

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

Ce zodie ești dacă te-ai născut în luna OCTOMBRIE

Ce nu se poate mânca cu mâna

Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri