Testul ieftin si simplu cu pasta de dinti care arata daca vei face infarct sau atac cerebral!


Un test simplu poate ajuta medicii sa identifice mai usor, persoanele cu risc de infarct sau accident cerebral vascular.

Folosind un ingredient banala care se gaseste in pasta de dinţi, pot gasi zonele din artere predispuse la cheaguri de sange.

Tehnica presupune injectarea pacientului cu fluorura de sodiu care va arata depunerile de calciu din artere.

Calciul este un compus-cheie din depozitele de grasime, cunoscute sub numele de “placi” care sunt responsabile pentru rigidizarea arterelor, o afecţiune cunoscuta sub numele de ateroscleroza.

Atunci cand aceste depozite devin instabile, pot duce la formarea cheagurilor de sange, cauzand probleme, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Astfel de boli cardiovasculare sunt responsabile pentru mai mult de 124.000 de decese pe an, numai in Marea Britanie.

Totusi, daca un pacient a fost injectat cu fluorura de sodiu, depozitele riscante pot fi identificate, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Communications.

“Aceasta noua tehnica este singura platforma de imagistica neinvaziva care poate detecta stadiile incipiente ale calcifierii in ateroscleroza.”, a declarat Dr. James Rudd, cardiolog de la Universitatea din Cambridge

Ateroscleroza este o afecţiune potenţial fatala in care arterele sunt infundate cu o acumulare de depozite de grasime, cunoscute sub numele de “placi”.

Placile duc la intarirea arterelor si limiteaza fluxul de sange, iar daca se rup pot provoca un cheag de sange care blocheaza alimentarea cu sange a inimii, declansand un atac de cord, sau la creier, declansand un accident vascular cerebral.

“Fluorura de sodiu este frecvent intalnita in pasta de dinţi, deoarece se amesteca cu compusii de calciu din smalţul dinţilor. La fel se intampla si in cazul calciului din artere, fluorura de sodiu se ataseaza de depunerile de calciu, facandu-le usor de identificat”, a declarat Dr Anthony Davenport de la Departamentul Experimental de Medicina si Imunoterapie al Universitaţii Cambridge
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Jador, achiziţie BOMBĂ, de peste 100.000 de euro! Uite ce-şi cumpără solistul!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri