Termostatul pentru centrală: tipuri și avantaje 


Dacă urmează să-ți instalezi centrală termică în locuință, cel mai indicat ar fi să iei în considerare și montarea unui termostat ambiental.


In articol:

Acest dispozitiv are două avantaje esențiale: economisirea energiei și, așa cum îi spune și numele, asigurarea confortului ambiental dorit, prin setarea nivelului de temperatură și prin menținerea constantă a acesteia. 

Fie că ai făcut cercetări până acum și încă nu-ți este foarte clar care este cel mai potrivit termostat ambiental pentru locuința ta, fie că de-abia acum începi să te documentezi în legătură cu acest dispozitiv, sperăm că rândurile următoare te vor ajuta să-ți clarifici dilemele și să iei o decizie de care să fii mulțumit.

Descoperă, așadar, ce tipuri de termostate există și care sunt avantajele fiecăruia.

Termostatul mecanic (manual)

Termostatul mecanic (manual) are doar funcția de bază a oricărui termostat: reglarea temperaturii dorite. Faptul că acesta se limitează la o singură funcție îl transformă într-o opțiune ce merită luată în considerare de proprietarii care vor un dispozitiv extrem de simplu, menit să-și îndeplinească doar rolul de bază. Totodată, termostatul mecanic este o variantă dezirabilă pentru persoanele care nu intenționează să investească mult într-un astfel de dispozitiv: dintre toate tipurile de termostat, cel manual are prețul cel mai mic. 

Astfel, dacă nu ai pretenții de la un termostat și nici nu vrei să dai prea mulți bani pe el, te-ai putea orienta către un termostat mecanic. Atenție, însă: deși este extrem de ușor de folosit, trebuie să știi că va trebui să oprești încălzirea manual, odată ce în locuință s-a ajuns la nivelul termic dorit. Prin urmare, acest tip de termostat este potrivit mai degrabă persoanelor care își petrec o mare parte din timp acasă.

Termostatul electronic

În comparație cu termostatul mecanic, cel electronic are un preț mai ridicat, acesta fiind o consecință, firește, a numărului mai generos de funcții ale dispozitivului.

Cel mai important avantaj al acestui tip de termostat constă în faptul că îți permite să îl programezi astfel încât să fie menținută o temperatură constantă în apartamentul sau în casa ta. În plus, odată ce temperatura dorită a fost atinsă, termostatul electronic este capabil, spre deosebire de cel mecanic, să oprească funcționarea centralei termice, lucru care aduce un alt beneficiu important: economia energetică și, deci, economia financiară. Montând un termostat electric în locuința ta, vei observa o îmbunătățire semnificativă la factura lunară de gaze.

Termostatul programabil (cronotermostat)

Termostatul programabil are un design mai modern decât termostatul electronic, prin prezența display-ului LCD. Totodată, acesta poate fi setat în funcție de propriul stil de viață: temperatura se reglează în funcție de zilele săptămânii sau de intervalul orar zilnic. De exemplu, pentru intervalul orar în care ești la birou poți seta o temperatură diferită față de cea pe care o dorești seara, când te întorci de la muncă, sau de cea din timpul nopții. Ținând cont de această funcție, termostatul programabil mai este cunoscut și sub denumirea de cronotermostat.

Termostatul ambiental smart 

Ajungem, în sfârșit, la categoria termostatelor ambientale smart, dispozitive îndrăgite de către pasionații de tehnologie, de către cei care doresc să-și transforme întreaga locuință într-o casă smart. Acestea sunt cele mai moderne termostate, cu wifi integrat, putând fi programate foarte ușor - tot ce ai nevoie este o aplicație descărcată pe smartphone sau tabletă. 

Dacă faci parte din categoria celor care valorifică beneficiile oferite de tehnologie la maximum și îți dorești un termostat smart pentru locuința ta, atunci te-ai putea orienta către unul dintre termostatele inteligente de la Ariston. Asigură-te, însă, că modelul de centrală pe care îl ai sau pe care intenționezi să-l cumperi este compatibil cu un astfel de dispozitiv. 

Așadar, gama de termostate pentru centrală include modele potrivite pentru fiecare buget și pentru așteptările fiecărei categorii de consumatori - de la cei care își doresc un termostat ieftin și care să aibă doar funcția de bază, până la cei care sunt interesați de tehnologie și care își doresc un model de ultimă generație.  

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, duminică 6 decembrie 2020. Racii au multă treabă

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Horoscopul zilnic luni, 7 decembrie 2020! Află ce zodie a început să stagneze profesional!

Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare

Bianca Comănici și-a făcut debutul pe micile ecrane! Dezvăluiri EXCLUSIVE despre prima sa emisiune! „Este foarte diferită senzația”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic

Sfatul zilei de astăzi, luni 7 decembrie 2020. Leii se remarcă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri