Studii recente arata ca modul in care iti iei doza de vitamina D este la fel de important ca faptul ca o consumi.
De fapt, cercetatorii au descoperit ca beneficiile acestui supliment depind de cantitatea de grasimi pe care o consumi la fiecare masa. In cadrul studiului, trei grupuri de oameni au mancat trei feluri diferite la micul dejun: unul fara grasimi, unul cu grasimi si un supliment cu vitamina D 3.
S-a folosit o doza de spital, administrata de obicei pacientilor care prefera o data pe luna un supliment, decat o doza zilnica. Oamenii de stiinta au folosit aceasta cantitate in experiment pentru ca produce o crestere detectabila a vitaminei D in sange, sustine medicul Bess Dawson-Hughes, citat de shape.com
Care crezi ca au fost rezultatele? Participantii care au consumat micul dejun cu multe grasimi au absorbit mult mai repede vitamina D decat grupul care a mancat o masa fara grasimi.
Vitamina D favorizeaza mineralizarea oaselor prin facilitarea absorbtiei calciului si a fosforului din intestin si a reabsorbtiei in rinichi.