Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Fie că sărbătorești un moment special sau doar te răsfeți, tarta cu cremă de brânză și fructe proaspete adaugă o notă de eleganță și rafinament oricărui eveniment. Cu fiecare porție, te transpune într-un univers al gusturilor fine și al bucuriei dulci.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tart ă cu cremă de brânză și fructe proaspete
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, absolut delicioase, în doar 4 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete
Ingrediente pentru tartă
- 300 g făină
- 150 g unt (la temperatura camerei)
- sare (după gust)
- 150 g zahăr pudră
- un ou (la temperatura camerei)
- o lămâie
Ingrediente pentru cremă
- 100 ml frișcă lichidă
- 20 g zahăr pudră
- 30 g amidon de porumb
- 70 g cremă de brânză
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- zmeură
- afine
- căpșune
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale. Încearcă ceva nou!
Mod de preparare - Tart ă cu cremă de brânză și fructe proaspete
Pasul 1.
Pasul 2. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din frigider și-l vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină, pentru a-l întinde cu sucitorul, astfel încât să obținem dimensiunea dorită pentru tava noastră de tartă.
Luăm aluatul pe sucitor și-l așezăm în tavă, presând mijlocul aluatului și îndepărtând stratul de pe margini. Înțepăm aluatul cu o furculiță și introducem tava la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După cele 20 de minute, scoatem tava și o reintroducem pentru încă 10 minute.Citește și: Rețetă de Tort Cheesecake cu portocale. Gustos și din priviri!
Pasul 3. Acum a venit timpul să ne ocupăm de prepararea cremei noastre delicioase de brânză. Așadar, vom avea nevoie un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 100 de mililitri de frișcă lichidă, alături de 20 de grame de zahăr pu dră, pe care le vom amesteca împreună, cu ajutorul unui tel. În continuare, vom avea nevoie de 30 de grame de amidon de porumb, pe care îl vom încorpora și pe acesta cu restul ingredientelor. Acum a venit timpul să adăugăm și cele 70 de grame de cremă de brânză, alături de o esență de vanilie, pe care vom continua să le amestecăm bine de tot cu telul, pentru a obține o textură cremoasă.
Pasul 4. Așadar, a venit timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru. Turnăm crema de brânză preparată, în tavă, pe care o vom nivela uniform, iar imediat apoi vom adăuga deasupra și câteva bucăți întregi de zmeură, afine, dar și câteva jumătăți de căpșune, iar rețeta este gata!
Tarta cu cremă de brânză și fructe proaspete este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!