Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, cu un gust răcoritor!

tarta cu crema de branza si fructe proaspete

Rețeta de Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, cu un gust răcoritor

Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Fie că sărbătorești un moment special sau doar te răsfeți, tarta cu cremă de brânză și fructe proaspete adaugă o notă de eleganță și rafinament oricărui eveniment. Cu fiecare porție, te transpune într-un univers al gusturilor fine și al bucuriei dulci.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tart ă cu cremă de brânză și fructe proaspete

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, absolut delicioase, în doar 4 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente –  Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete

Ingrediente pentru tartă

  • 300 g făină
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • sare (după gust)
  • 150 g zahăr pudră
  • un ou (la temperatura camerei)
  • o lămâie

Ingrediente pentru cremă

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 20 g zahăr pudră
  • 30 g amidon de porumb
  • 70 g cremă de brânză
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru decor

  • zmeură
  • afine
  • căpșune

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de tarta cu crema de branza
Rețeta de Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, cu un gust răcoritor[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale. Încearcă ceva nou!

Mod de preparare - Tart ă cu cremă de brânză și fructe proaspete

Pasul 1.

 În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului nostru de tartă. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, în care vom adăuga 300 de grame de  făină, 150 de grame de  unt  (la temperatura camerei) și  sare  (după gust). Mixăm toate ingredientele până când vom obține un amestec sfărâmicios, la care vom adăuga și 150 de grame de  zahăr pudră, un  ou  întreg (la temperatura camerei) și coaja de la o  lămâie, rasă în prealabil.
Continuăm să frământăm amestecul până când vom obține aluatul dorit, pe care îl vom transfera pe o suprafață plată, pentru a-l aplatiza, moment în care îl vom așeza într-o folie alimentară și direct în frigider pentru aproximativ  30 de minute.

Pasul 2.  După acest interval de timp, vom scoate  aluatul  din frigider și-l vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină, pentru a-l întinde cu sucitorul, astfel încât să obținem dimensiunea dorită pentru tava noastră de tartă.

Luăm aluatul pe sucitor și-l așezăm în tavă, presând mijlocul aluatului și îndepărtând stratul de pe margini. Înțepăm aluatul cu o furculiță și introducem tava la cuptor, pentru aproximativ  20 de minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius. După cele 20 de minute, scoatem tava și o reintroducem pentru încă  10 minute.  

reteta de tarta cu crema de branza si fructe proaspete
Rețeta de Tartă cu cremă de brânză și fructe proaspete, cu un gust răcoritor[Sursa foto: pexels]

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Tort Cheesecake cu portocale. Gustos și din priviri!

Pasul 3.  Acum a venit timpul să ne ocupăm de prepararea  cremei noastre delicioase de brânză. Așadar, vom avea nevoie un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 100 de mililitri de frișcă lichidă, alături de 20 de grame de zahăr pu dră, pe care le vom amesteca împreună, cu ajutorul unui tel. În continuare, vom avea nevoie de 30 de grame de amidon de porumb, pe care îl vom încorpora și pe acesta cu restul ingredientelor. Acum a venit timpul să adăugăm și cele 70 de grame de cremă de brânză, alături de o esență de vanilie, pe care vom continua să le amestecăm bine de tot cu telul, pentru a obține o textură cremoasă.

Pasul 4.  Așadar, a venit timpul să ne ocupăm de asamblarea desertului nostru. Turnăm crema de brânză preparată, în tavă, pe care o vom nivela uniform, iar imediat apoi vom adăuga deasupra și câteva bucăți întregi de zmeură, afine, dar și câteva jumătăți de căpșune, iar rețeta este gata!

Tarta cu cremă de brânză și fructe proaspete  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies