Superstiții de SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Ce trebuie să faci sâmbătă, 29 iunie, în ziua de Sfinții Petru și Pavel


Superstiții de SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Ce trebuie să faci sâmbătă, 29 iunie, în ziua de Sfinții Petru și Pavel

SĂRBĂTOARE 29 IUNIE.SFINȚII PETRU ȘI PAVEL. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă pe 29 iunie.


In articol:

SFINȚII PETRU ȘI PAVEL.  Tradiția spune că, în ziua sărbătorii de Sfinții Petru și Pavel, oamenii obişnuiesc să dea de pomană pentru sufletele celor morţi- sărbătoarea fiind cunoscută şi sub numele de Moşii de Sânpetru.

SFINȚII PETRU ȘI PAVEL.  Tot în această zi, oamenii au voie să lucrează orice, dar să nu toarcă, căci se crede că astfel se întorc colacii de la morţi.

În această zi, este bine să împărţim mere dulci şi miere prietenilor şi vecinilor, să le urăm să aibă spor în munca lor şi să fie sănătoşi, pentru a gusta aceste daruri şi la anul.

SFINȚII PETRU ȘI PAVEL.  Potrivit tradiţiei, femeile nu au voie să mănânce mere până în ziua praznicului, pentru a nu-i supăra pe cei trecuţi la viaţa veşnică din familia respectivă.

După această zi, tinerele fete au voie să mănânce mere; în schimb, vârstnicele din familie „au dezlegare” la mere abia la sărbătoarea Sfântului Ilie.

În tradiţia românească, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli  PETRU ȘI PAVEL  este cunoscută sub numele de  Sânpetru de vară SFINȚII PETRU ȘI PAVEL  marchează miezul verii agrare şi începutul secerişului.

MESAJE DE SFINȚII PETRU ȘI PAVEL

MESAJE DE SFINȚII PETRU ȘI PAVEL  Prietenul meu cel mai bun, astazi este ziua ta. Iti urez sa ai parte numai de zile senine si Sfantul al carui nume il pori sa te protejeze mereu! La multi ani!

MESAJE DE SFINȚII PETRU ȘI PAVEL  Draga Pavel/ Petru, de ziua numelui tau iti doresc sa ramai mereu asa cum esti acum, un prieten bun, de nedejde, haios si cu picioarele pe pamant.

La multi ani!

MESAJE DE SFINȚII PETRU ȘI PAVEL  Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani!

Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate și un mileniu de bani. La Mulți Ani!


Abonează-te pe

Citește și:

Cum arată soția lui Constantin Diță, Giani din „Las Fierbinți”

Victor Socaciu, în stare GRAVĂ! Ce șanse de supraviețuire îi dau medicii

Mihai Constantinescu nu mai are șanse să își revină. Specialiștii au cele mai proaste vești

A slăbit 70 de kilograme în 3 luni: ce reguli a urmat şi care au fost alimentele excluse

7 măşti pentru ten uscat. Le poți prepara la tine acasă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

5 alimente pentru hidratarea tenului! Obține un ten curat și luminos în mod natural!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri