Superstiţii de Sfântul Nicolae


Superstiţii de Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este sărbătorit de creştini în fiecare an pe data de 6 decembrie. În multe locuri din ţară s-au păstrat şi astăzi tradiţiile, obiceiurile şi superstiţiile de Sfântul Nicolae.

Potrivit tradiţiei, în seara de 5 decembrie toţi copiii îl aşteaptă pe Moş Nicolae, care le va lăsa daruri în ghetuţe. Potrivit tradiţiei, copiii cuminţi primesc daruri, iar cei care au fost neascultători pe timpul anului primesc câte o nuieluşă pentru a-i atenţiona să fie cuminţi.

Superstiţii de Moş Nicolae

În data de 6 decembrie este obligatoriu să ningă, deoarece tradiţia spune că Moşul îşi în această zi îşi scutură barba şi astfel începe să ningă. Dar dacă nu ninge înseamnă că Sfantul Nicolae a întinerit.

În alte regiuni din ţară, fetele se adună în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seara, la ora nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele şi petrecerea începe, astfel mai devreme.

Superstiţii de Moş Nicolae în lume

În Germania, Moş Nicolae, care este văzut ca un bătrân care poartă un sac în spate şi o nuieluşă în mână.

Pe lângă ghetuţe, copiii pregătesc în ajun o scrisoare în care îşi aştern toate dorinţele şi lasă afară câţiva morcovi pentru caii moşului. Se mai spune că Moş Nicolae are cu el o carte în care a trecut toate faptele copiilor, bune sau rele. Dacă n-au fost cuminţi, copiii primesc nuieluşe, cartofi sau cărbuni. În unele regiuni din Germania, copiii se costumează în Moş Nicolae şi colindă casele vecine, pentru a primi dulciuri.

Copiii din Franţa, în ajun, lasă pentru Moş Nicolae un pahar de vin, iar pentru măgăruşul lui morcovi şi puţin zahăr. În ziua de 6 decembrie, ei primesc ciocolată, turtă dulce, fructe şi trimit scrisori rudelor pentru a le ura sărbători fericite. Îndeosebi în regiunile din estul Franţei, cei mici ştiu că Moş Nicolae vine călare pe un măgăruş, alături de Pere Fouettard (Moş Nuieluşă), înveşmântat în negru.

Dacă Moş Nicolae lasă daruri copiilor buni, Pere Fouettard este cel care-i mustră pe copiii care n-au fost cuminţi, cu o nuieluşă.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop special pentru Kfetele.ro Ioan Burculeţ: Ce cadou i se potriveşte fiecărei zodii de Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Balanţa e cea mai rafinată

Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔

Prăjitură cu nucă şi cremă de ness - Un deliciu de Moş Nicolae

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Nicolae. Se spune pe 6 decembrie pentru sanatate si prosperitate

Traditii si superstitii de Mos Nicolae. Ce sa nu daruiesti niciodata celor dragi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri