Superalimentele care iti intaresc sistemul imunitar! Include-le urgent in dieta!

Superalimentele care iti intaresc sistemul imunitar! Include-le urgent in dieta!
Superalimentele care iti intaresc sistemul imunitar! Include-le urgent in dieta!

Impreuna cu un program constant de sport, o alimentatie echilibrata si un bun control al stresului, aceste alimente sunt un aliat de nadejde in sezonul rece.

 

Merisoare – pot fi consumate ca atare, sub forma de suc sau adaugate in salate si preparate culinare. Sucul de merisoare ne protejeaza tractul urinar de infectii. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti si polifenoli, cu beneficii la nivelul sistemului cardiovascular si se pare ca au si proprietati antitumorale. Varianta fructelor liofilizate poate fi folosita in salate, datorita gustului acrisor, iar sosul de merisoare ajuta la digestia eficienta a carnii rosii.
Se gasesc in supermarket la raioanele de fructe congelate, in forma lor liofilizata sau deshidratate. Merisoarele contin antocianina, proantocianidina, fenoli, terpene si acizi organici.
Gutui – sunt fructe care rezista foarte bine in sezonul rece, foarte bogate in vitamina C. Se pot consuma ca atare, se pot coace sau se pot folosi in mancaruri gatite. Sunt foarte bogate in pectina si contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.
Cartofi dulci – sunt o sursa ideala de energie in sezonul rece, fiind foarte bogati in vitamina A, fibre si amidon pentru energie. Au un impact moderat asupra glicemiei, in ciuda faptului ca au un gust dulce, absolut delicios. Combinati cu ardei si spanac verde sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, menite sa ne intareasca organismul. Si sunt deliciosi in salate, ca garnituri pe langa peste si carne slaba de pasare ori consumati ca o gustare energizanta inainte de sport.
Broccoli – bogat in fibre, vitamina C, beta-caroten, folati si potasiu, aceasta planta este valoroasa la mesele principale in sezonul rece. Cu numai 20 de kcal pe portie, broccoli contribuie la mentinerea starii de satietate, ne ajuta sa slabim si este o excelenta sursa de fibre. Poate fi folosit in supe-crema, in salate sau ca garnitura.
Semintele de dovleac – sunt o sursa excelenta de zinc, substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru refacere neuromusculara.
De asemenea, contin grasimi sanatoase si fibre, ceea ce face sa fie o excelenta gustare sau binevenite in salate.
Citeste continuarea AICI.

Merisoare – pot fi consumate ca atare, sub forma de suc sau adaugate in salate si preparate culinare. Sucul de merisoare ne protejeaza tractul urinar de infectii. Aceste fructe sunt bogate in antioxidanti si polifenoli, cu beneficii la nivelul sistemului cardiovascular si se pare ca au si proprietati antitumorale.

Varianta fructelor liofilizate poate fi folosita in salate, datorita gustului acrisor, iar sosul de merisoare ajuta la digestia eficienta a carnii rosii. Se gasesc in supermarket la raioanele de fructe congelate, in forma lor liofilizata sau deshidratate. Merisoarele contin antocianina, proantocianidina, fenoli, terpene si acizi organici.

Gutui – sunt fructe care rezista foarte bine in sezonul rece, foarte bogate in vitamina C. Se pot consuma ca atare, se pot coace sau se pot folosi in mancaruri gatite.
Sunt foarte bogate in pectina si contribuie la buna functionare a sistemului digestiv.

Cartofi dulci – sunt o sursa ideala de energie in sezonul rece, fiind foarte bogati in vitamina A, fibre si amidon pentru energie. Au un impact moderat asupra glicemiei, in ciuda faptului ca au un gust dulce, absolut delicios. Combinati cu ardei si spanac verde sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale, menite sa ne intareasca organismul.
Si sunt deliciosi in salate, ca garnituri pe langa peste si carne slaba de pasare ori consumati ca o gustare energizanta inainte de sport.

Broccoli – bogat in fibre, vitamina C, beta-caroten, folati si potasiu, aceasta planta este valoroasa la mesele principale in sezonul rece. Cu numai 20 de kcal pe portie, broccoli contribuie la mentinerea starii de satietate, ne ajuta sa slabim si este o excelenta sursa de fibre. Poate fi folosit in supe-crema, in salate sau ca garnitura.

Semintele de dovleac – sunt o sursa excelenta de zinc, substanta esentiala pentru sanatatea pielii si pentru refacere neuromusculara. De asemenea, contin grasimi sanatoase si fibre, ceea ce face sa fie o excelenta gustare sau binevenite in salate.

Citeste continuarea AICI.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies