Suntem în Săptămâna Patimilor! Ce se face astăzi, în Marțea Mare


Suntem în Săptămâna Patimilor! Ce se face astăzi, în Marțea Mare

Intrati oficial de ieri in Saptamana Mare, cunoscuts si ca Saptamana Patimilor, crestinii ortodocsi marcheaza maine Miercurea Mare, cea de-a treia zi din Saptamana Patimilor. Conform scrierilor crestine, zilele de marti si miercuri din Saptamana Patimilor au o semnificatie şi o simbolistica aparte.

Spre exemplu, astăzi, creştinii ortodocşi pomenesc în timpul slujbelor pilda celor zece fecioare- cele înţelepte şi cele neînţelepte. Aceasta se citeşte în timpul Deniilor pregătitoare zilei de marţi şi vorbeşte despre cele cinci fecioare înţelepte, care, fiind prevăzătoare, au avut untdelemn în candelele lor şi l-au întâmpinat pe Mirele (simbolizat de Mântuitor) şi au intrat cu el în camera nunţii şi s-au bucurat de ospăţ, în timp ce celelalte nu s-au putut întâlni cu el pentru că au uitat să îşi aducă untdelemn şi au plecat să-l cumpere.Prin această pildă, preoţii le-au explicat credincioşilor că trebuie să fie „întotdeauna pregătiţi“ prin faptele bune pe care le fac şi nu să facă fapte bune tocmai pentru a se pregăti pentru o viaţă de apoi.

Citeste si: Rugăciunea care face minuni de Sfântul Gheorghe. Ziua în care dorințele ți se pot îndeplini

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru Paște 2019. Săptămâna Patimilor pentru trei zodii! Mare atenție la greșelile din trecut, karma nu iartă- previziuni complete pentru Kfetele.ro
Totodată, în Marţea Mare se face trimitere la un timp de pocăinţă, de pregătire şi de aşteptare pentru cea de-a doua venire a Fiului lui Dumnezeu, echivalentă cu Judecata de Apoi şi sfârşitul lumii.

Ziua de mâine, miercuri, din Săptămâna Patimilor, este marcată în biserici prin două pilde. Cea a păcătoasei desfrânate, care a fost înstrăinată de Dumnezeu, dar care i-a adus cu mare căinţă şi smerenie cel mai de preţ mir şi l-a uns cu el, devenind astfel mironosiţă, cât şi pe cea a lui Iuda Iscarioteanul, ucenicul care L-a vândul pe Fiul lui Dumnezeu pentru 30 de arginţi fariseilor.

Din cauza aceste vânzări a lui Iuda, Biserica a numit, mai târziu, miercurea ca fiind zi de post în fiecare săptămână, alături de vineri, ziua în care Iisus a fost răstignit.


Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea care face minuni de Sfântul Gheorghe. Ziua în care dorințele ți se pot îndeplini

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei pentru MARTI 23 APRILIE 2019. Venus si Chiron se intalnesc in Berbec. Deschide-ti inima!

Tehnici de machiaj pentru începători

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de marti, 21 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri