Studiu: Prea multe cadouri in copilarie duc la nefericire in viata adulta


Studiu: Prea multe cadouri in copilarie duc la nefericire in viata adulta

Copiii care primesc prea multe cadouri si recompense materiale din partea parintilor sunt mai predispusi la a fi nefericiti in viata adulta cand nu isi mai permit sau nu mai primesc cadouri, potrivit unui studiu efectuat in Statele Unite ale Americii.

Cercetatorii ii avertizeaza pe parintii care le ofera des copiilor cadouri si recompense materiale ca risca sa ii transforme pe acestia in adulti materialisti care se vor confrunta cu probleme de comportament si vor simti ca sunt nefericiti de fiecare data cand nu vor primi cadouri sau nu isi vor pemite obiecte si servicii scumpe.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii de la Universitatea Missouri si Universitatea Illinois din Chicago si a descoperit ca parintii care utilizeaza bunurile materiale ca parte a sistemului lor de educare a copiilor i-ar putea expune pe acestia unor dificultati in timpul vietii adulte."Cercetarea noastra sugereaza ca minorii care primesc recompense materiale din partea parintilor vor continua, cel mai probabil, sa se recompenseze cu bunuri materiale cand ajung adulti, iar acest lucru poate fi problematic", a declarat Marsha Richins de la Universitatea Missouri, persoana care a condus studiul.

"Studiul subliniaza importanta examinarii circumstantelor copilariei si a metodelor de crestere a unui copil pentru intelegerea comportamentului privind consumul in cazul adultilor", a mai spus cercetatoarea.


Richins, care a efectuat studiul cu Lan Chaplin, profesor de marketing la Facultatea de Administrarea afacerilor din cadrul Universitatii din Illinois, a descoperit ca trei strategii de educare a copiilor duc la un nivel mai ridicat de materialism.

Cand parintii folosesc bunuri materiale in aceste moduri, copii lor, atunci cand vor creste, vor fi, in medie, mai predispusi la a crede ca succesul in viata este definit de calitatea si numarul bunurilor materiale pe care un individ le poseda sau ca achizitionarea anumitor produse ii vor face mai atractivi.


Potrivit lui Richins, cercetari anterioare au aratat ca adultii care se definesc pe ei insisi sau pe altii in functie de posesiuni prezinta un risc mai crescut de a intampina probleme in casnicie, de a fi dependenti de jocuri de noroc, de a avea datorii banesti si a se confrunta cu un nivel scazut de fericire.

Materialismul contribuie, de asemenea, la degadarea mediului din cauza supraconsumului si a risipei de produse si resurse.


"Parintii iubitori tind sa le ofere copiilor recompense materiale. Una dintre explicatiile pentru legatura dintre recompensele materiale si materialismul din viata adulta este aceea potrivit careia copiii care primesc astfel de recompense sunt mai predispusi decat altii sa utilizeze aceste posesiuni pentru a se defini si autoevalua pozitiv, un element esential al materialismului", a spus Richins.

Si alte aspecte ale modului de crestere si educare a copiilor pot avea un efect asupra dezvoltarii atitudinii unui adult asupra bunurilor materiale.

In plus, adultii care au primit atat recompense, cat si pedepse de ordin material cand erau copii, sunt mai predispusi la a admira oamenii cu posesiuni scumpe.

"Este in regula sa iti doresti sa-i cumperi lucruri copilului, dar trebuie ca adultii sa isi aduca aminte sa incurajeze copiii sa fie recunoscatori pentru toti oamenii si lucrurile pe care le au in viata, a declarat Chaplin.

"De fiecare data cand copiii isi exprima recunostinta, ei devin mult mai constienti de cat de norocosi sunt, ceea ce deschide calea spre a fi mai generosi si mai putin materialisti", a mai spus Chaplin.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum il tii pe cel mic departe de ecrane? Ce carti pentru copii sa-i alegi pentru primele lecturi?

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Vremea de sambata, 23 octombrie 2021, anuntul ANM: cer innorat!

Postul Crăciunului 2021: Ce mâncăruri delicioase, simple și rapide poți găti în această perioadă

DESCOPERĂ: Câte operații estetice a avut Michael Jackson

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Comănici a vorbit despre viaţa ei amoroasă: "În ultima mea relație, am suferit din august până în martie"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri