Analizarea excesiva a motivelor pentru care o relatie nu functioneaza ii poate face pe oameni mai nefericiti, avertizeaza psihologul american Walter Mischel, potrivit theguardian.com.
In loc de a sta si a contempla motivele pentru care o relatie amoroasa s-a incheiat, psihologul american Walter Mischel recomanda cateva aspirine si indeamna oamenii sa se distanteze de evenimentul neplacut pentru a-si imbunatati perspectiva asupra viitorului.
Analizarea excesiva a unor experiente negative ii poate face pe oameni sa se simta mai rau, potrivit lui Mischel.
Unii oameni administreaza mai bine situatiile neplacute daca adopta o perspectiva obiectiva, privind lucrurile din afara si scriu o relatare a situatiei in care se refera la ei insisi la persoana a treia, spune psihologul. Prin distantarea de eveniment, oamenii pot fi mai rationali in legatura cu ceea ce s-a intamplat, fara sa fie autodistructivi.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
"Bunul simt ne spune ca daca revizitam intens experientele negative prin care am trecut pentru a putea intelege de ce au avut loc,
"De fiecare data cand reiau in minte cele intamplate sau cand le povestesc prietenilor sau psihologului, unii oameni devin din ce in ce mai deprimati. Pe de alta parte, auto-distantarea le permite sa aiba o perspectiva mai obiectiva, fara sa activeze sentimentele de suferinta, si ii ajuta sa treaca peste experienta negativa", a explicat psihologul.
Sfaturile lui Walter Mischel despre cum pot trece oamenii peste o despartire vin dupa efectuarea unor cercetari pentru cartea sa privind autocontrolul, "The Marshmallow Test".
Printre alte studii despre care Mischel vorbeste in carte se numara si o cercetare despre cum un analgezic prescris fara reteta poate fi de ajutor in reducerea suferintei dupa o despartire.
"Cand vorbim despre experientele de respingere in termeni de durere fizica, nu folosim o metafora: o inima franta si suferinta emotionala chiar dor intr-un mod fizic. <<Ia doua aspirine si suna-ma dimineata>> ar fi un răspuns rece si dur adresat unui prieten care va suna in miezul noptii sa se planga de despartirea de cineva drag, dar răspunsul are o bază stiintifica solida", a spus psihologul Walter Mischel.
Sursa www.mediafax.ro
Ia doua aspirine si suna-ma dimineata>> ar fi un răspuns rece si dur adresat unui prieten care va suna in miezul noptii sa se planga de despartirea de cineva drag, dar răspunsul are o bază stiintifica solida", a spus psihologul Walter Mischel.Sursa w Ia doua aspirine si suna-ma dimineata>> ar fi un răspuns rece si dur adresat unui prieten care va suna in miezul noptii sa se planga de despartirea de cineva drag, dar răspunsul are o bază stiintifica solida", a spus psihologul Walter Mischel.
Sursa wwIa doua aspirine si suna-ma dimineata>> ar fi un răspuns rece si dur adresat unui prieten care va suna in miezul noptii sa se planga de despartirea de cineva drag, dar răspunsul are o bază stiintifica solida", a spus psihologul Walter Mischel.
Sursa , a spus psihologul Walter Mischel.
Sursa www.mediafax.ro