Stiluri de masaj terapeutic și efectele pe care le au asupra organismului. De unde vine alinarea 

Stiluri de masaj terapeutic și efectele pe care le au asupra organismului. De unde vine alinarea 
Stiluri de masaj terapeutic și efectele pe care le au asupra organismului. De unde vine alinarea 

Masajul e una dintre acele terapii vechi care nu se demodează niciodată.

De ce? Pentru că funcționează! De-a lungul timpului, oamenii au descoperit cât de bine te poate face să te simți: relaxat, fără dureri și cu mintea mai limpede. Prin acesta, sunt urmărite reducerea stresului, ușurarea tensiunii musculare și întâmpinarea unei stări de bine generale.

Masajul e făcut de profesioniști care știu exact ce mișcări să aplice pentru a te face să te simți mai bine

Însă, poate fi făcut și acasă, de către partener sau cineva din familie. Evident, prima variantă este profesională iar a doua poate fi mai mult de relaxare și de alinare în mod spontan, când nu se poate ajunge la un salon de specialitate.

Aproximativ 21% din populația lumii a experimentat o formă de masaj până în 2020. Există și motive pentru care atâția oameni au trecut pe la salon. Din ce în ce mai multe persoane, mai ales baby boomerii, recunosc beneficiile de sănătate oferite de masaj.

Aceștia aleg dintre multiplele stiluri de terapie pentru a obține alinare de pe urma leziunilor musculare. Dar și pentru a obține ajutor pentru anumite afecțiuni de sănătate. Inducerea unei stări de bine este urmărită de către cei care aleg chiar si un masaj erotic la hotel Bucuresti.

Informații de care te poți folosi pentru a decide ce tip de masaj va funcționa mai bine pentru tine

Masaj suedez

Poate una dintre cele mai întâlnite forme de terapie este masajul suedez. Implică lovituri și frământări ușoare, lungi, dar și frământări lejere, ritmice, asupra părții superioare a mușchilor.

Acestea sunt acompaniate de mișcări ale articulațiilor. Prin detensionarea mușchilor, masajul suedez poate fi atât relaxant, cât și energizant. Și este posibil chiar să te ajute după ce ai suferit o leziune. La Soul Masaj poți primi sesiuni de terapie relaxantă, care este posibil să ți se pară reconfortante.

Masaj al țesuturilor profunde

Masajul țesuturilor profunde este perfect pentru a acorda atenție anumitor zone dureroase din corp. Terapeutul se va folosi de lovituri ușoare deliberate care se concentrează pe straturile de mușchi, pe tendoane și pe alte țesuturi adânci de sub piele.

Cu toate că este mai puțin dinamic decât alte tipuri de terapie, masajul țesuturilor profunde poate fi extrem de terapeutic. Eliberează tiparele cronice de tensiune și ajută cu leziunile musculare, cum ar fi entorsele din zona spatelui.

Masajul sportiv

Dezvoltat pentru a ajuta grupele de mușchi folosite pentru un anumit tip de sport, acest tip de terapie folosește o varietate de abordări pentru a ajuta sportivii la antrenamente. Înainte, în timpul și după evenimentele sportive la care iau parte, masajul sportiv este mereu un companion tăcut, dar eficient.

Poate fi folosit, de asemenea, pentru a sprijini flexibilitatea și a preveni leziunile care pot fi cauzate de intensitatea sesiunilor sportive. În plus, poate fi de mare folos în detensionarea entorselor și grăbirea vindecării după vreun accident sportiv.

Masajul ca terapie este practicat de mii de ani. În prezent, dacă ai nevoie de un masaj, poți alege între mai bine de 80 de stiluri de terapie. Fiecare presupune o varietate de mișcări, presiuni și tehnici caracteristice. Implică fi presiune, frecare sau manipularea mușchilor și a altor țesuturi moi cu mâinile și cu degetele. Ba uneori chiar și cu brațele, coatele și chiar picioarele.

Tu ce-ai alege pentru tine?

Sursa foto: pixabay.com



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Carmen Tănase, amintiri din copilăria fiului său, Tudor! Care este motivul pentru care nu a terminat programul de grădiniță? "Era pasionat de filme și de astea, de mic sau de povești, de tot ce e poveste!"

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

„Scoală-te tată, că nu mai pot...” Strigăte de jale la căpătâiul fiului lui Ionel Ganea, înainte ca micuțul să fie dus la groapă! Fostul fotbalist urlă de durere și nu se dezlipește de lângă sicriu

Castelul Fermecat, una din cele mai frumoase bijuterii arhitecturale ale Craiovei. Ascuns printre copacii din Parcul Romanescu, este o adevărată atracție turistică. Iată de ce merită să nu îl ratezi dacă ajungi în Craiova

Simona Trașcă a fost cerută în căsătorie! Ce sentimente trăiește vedeta în această perioadă? "După prima mea nuntă, mi-am dorit foarte mult să mă mai recăsătoresc!"

Veronica și Dorobanțu, date incendiar! Cei doi concurenți de la Casa iubirii s-au apropiat mai mult ca niciodată! Totul a fost filmat - VIDEO

Unde va fi înmormântat, de fapt, Ion Iliescu


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies