Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!

Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!
Stii sa prepari sushi? Uite ce usor se face!

Chef Doru Serban a dezvaluit o eteta usoara de sushi la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ este de 70 de lei pentru opt persoane.
Ingrediente
Un pachet foi de alge
500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
50 ml otet
O lingurita zahar
Un praf consistent de sare
Pentru umplutura:
500 g file proaspat de peste fara piele
Un castravete lung
Un ardei ardei kapia
Pentru servit:
100 ml  sos de soia
Ghimbir murat
Wasabi pasta
Mod de preparare
Orezul se spala foarte bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute.
Intr-o oala cu capac greu, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fert se lasa focul mic, apoi se fierbe inca 15 minute.
Se stinge focul si se lasa sa se inmoaie timp de 15 minute.  Nu se da capacul jos pana cand orezul nu este odihnit. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.
Pe o foaie de alga, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se aseaza fasii de peste, de castravete, ardei kapia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus.
Se pune deoparte pana cand toate rulourile sunt gata, se taie in bucati de maxim 2 cm, apoi se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

Costul estimativ este de 70 de lei pentru opt persoane.

Ingrediente

Un pachet foi de alge 
500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
50 ml otet
O lingurita zahar
Un praf consistent de sare

Pentru umplutura:

500 g file proaspat de peste fara piele
Un castravete lung 
Un ardei ardei kapia 

Pentru servit:

100 ml  sos de soia
Ghimbir murat
Wasabi pasta

Mod de preparare

Orezul

se spala foarte bine, apoi se pune la inmuiat 30 minute.

Intr-o oala cu capac greu, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar cand a dat in fert se lasa focul mic, apoi se fierbe inca 15 minute. Se stinge focul si se lasa sa se inmoaie timp de 15 minute.  Nu se da capacul jos pana cand orezul nu este odihnit. Se scoate orezul si se asezoneaza cu otetul amestecat in prealabil cu zahar si sare.


Pe o foaie de alga, se intinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se aseaza fasii de peste, de castravete, ardei kapia, apoi se ruleaza cat mai strans cu un rulou de bambus. 

Se pune deoparte pana cand toate rulourile sunt gata, se taie in bucati de maxim 2 cm, apoi se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce cadouri a primit David Pușcaș de la Moș Crăciun. Tânărul este extrem de fericit: „Mi-au făcut un Crăciun de poveste!”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Teo Trandafir și Ilinca Vandici vă aduc la „Follow us!” emoţia Crăciunului în trei ediții de colecţie

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies