Stii cum se prepara cartofii a la Lyonnaise? Uite cat este de simplu

Stii cum se prepara cartofii a la Lyonnaise? Uite cat este de simplu
Stii cum se prepara cartofii a la Lyonnaise? Uite cat este de simplu

Acest preparat poate fi servit alaturi de orice tip de friptura. Merge de minune cu peste, vita sa pui.

 

Ingrediente:
1 kg de cartofi
170 g de unt nesarat
Sare de mare si piper negru proaspat macinat
2 cepe taiate marunt
O legatura de patrunjel verde, taiat marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adauga sare si pune oala pe foc. Lasa sa fiarba pentru 10-15 minute.
Scurge cartofii de apa si decojeste-i si raceste-ti sub un jet de apa rece.
Taie cartofii in cubulete.
Intr-o tigaie mare topeste 30 g de unt si prajeste un sfert din cartofi pana cand acestia capata o culoare aurie, cam 6 minute. Transfera cartofii pe o farfurie si procedeaza la fel si cu restul cartofilor.
Intr-o alta tigaie, topeste ultimele 50 g de unt si caleste ceapa pentru 5 minute.
Adauga si cartofii si amesteca bine.
Pune apoi amestecul de ceapa si cartofi intr-o tava de copt si aseaza tava in cuptor pentru 10 minute.
Cartofii se servesc cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Sursa food52.com

Ingrediente:

1 kg de cartofi

170 g de unt nesarat

Sare de mare si piper negru proaspat macinat

2 cepe taiate marunt

O legatura de patrunjel verde, taiat marunt

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul.

Pune cartofii intr-o oala mare cu apa, adauga sare si pune oala pe foc. Lasa sa fiarba pentru 10-15 minute.

Scurge cartofii de apa si decojeste-i si raceste-ti sub un jet de apa rece. Taie cartofii in cubulete.

Intr-o tigaie mare topeste 30 g de unt si prajeste un sfert din cartofi pana cand acestia capata o culoare aurie, cam 6 minute. Transfera cartofii pe o farfurie si procedeaza la fel si cu restul cartofilor.

Intr-o alta tigaie, topeste ultimele 50 g de unt si caleste ceapa pentru 5 minute. Adauga si cartofii si amesteca bine.

Pune apoi amestecul de ceapa si cartofi intr-o tava de copt si aseaza tava in cuptor pentru 10 minute.

Cartofii se servesc cu patrunjel proaspat presarat deasupra.

Sursa food52.com

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Moarte cruntă pentru o mamă de 29 de ani. A sfârșit într-un canal în loc să ajungă să-și ia copiii

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies