Stii ce activitate este mai periculoasa decat fumatul? Uite ce te ucide fara ca tu sa-ti dai seama!


Stii ce activitate este mai periculoasa decat fumatul? Uite ce te ucide fara ca tu sa-ti dai seama!

Obiceiurile nesanatoase precum fumatul sau alcoolul isi pot pune amprenta asupra starii tale generale, insa exista anumite activitati care iti fac la fel de rau.

 

Statul prea mult pe scaun, purtarea unui costum care te jeneaza si timpul petrecut prea mult pe smartphone te pot afecta mai mult decat fumatul, chiar daca nu iti dai seama.
La un moment dat din viata noastra, toate ajungem sa stam prea mult la birou, cu privirea in calculator. Cercetarile arata ca perioadele lungi de stat pe scaun cresc riscul de boli de inima, diabet, depresie si anumite tipuri de cancer.
Ceea ce nu stim este ca nici macar exercitiul fizic moderat nu poate anula aceste efecte nesanatoase ale statului prelungit la birou. "Fumatul este rau pentru tine chiar daca faci mult sport. La fel este si statul pe scaun", spune fiziologul Travis Saunder.
Statul pe scaun, intr-o pozitie care nu este naturala pentru corpul uman, poate reduce circulatia sanguina catre picioare in timp ce curbeaza coloana vertebrala.
Un studiu de 12 ani sugereaza ca oamenii care pertrec perioada mai lungi de timp cu fundul pe scaun au o durata de viata mai mica, indiferent de varsta, trup, greutate si sportul pe care il practica.

Statul prea mult pe scaun, purtarea unui costum care te jeneaza si timpul petrecut prea mult pe smartphone te pot afecta mai mult decat fumatul, chiar daca nu iti dai seama. La un moment dat din viata noastra, toate ajungem sa stam prea mult la birou, cu privirea in calculator. Cercetarile arata ca perioadele lungi de stat pe scaun cresc riscul de boli de inima, diabet, depresie si anumite tipuri de cancer.

Ceea ce nu stim este ca nici macar exercitiul fizic moderat nu poate anula aceste efecte nesanatoase ale statului prelungit la birou. "Fumatul este rau pentru tine chiar daca faci mult sport.
La fel este si statul pe scaun", spune fiziologul Travis Saunder.

Statul pe scaun, intr-o pozitie care nu este naturala pentru corpul uman, poate reduce circulatia sanguina catre picioare in timp ce curbeaza coloana vertebrala. Un studiu de 12 ani sugereaza ca oamenii care pertrec perioada mai lungi de timp cu fundul pe scaun au o durata de viata mai mica, indiferent de varsta, trup, greutate si sportul pe care il practica.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mioara Velicu. "Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia"

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august

Mâncare de post pentru pomană

Cu ce se mănâncă nachos. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Maria Constantin. „Eu țin foarte mult la imaginea mea și încerc să mă întrețin și să mă mențin în formă până când voi mai apărea pe scenă"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri