Stii care este secretul unei salate reusite? Dressingul! Dar stii sa alegi dressingul potrivit pentru salata ta?

Stii care este secretul unei salate reusite? Dressingul! Dar stii sa alegi dressingul potrivit pentru salata ta?
Stii care este secretul unei salate reusite? Dressingul! Dar stii sa alegi dressingul potrivit pentru salata ta?

Degeaba mananci salate daca optezi pentru dressinguri grele bogate in calorii. Uite ce fel de dressinguri trebuie sa alegi!

Salatele proaspete sunt o alegere sanatoasa. Nu doar ca te ajuta sa dai jos kilogramele in plus ci sunt si bogate in vitamine si minerale. O salata poate sa iti faca insa si foarte mult rau daca alegi ingredientele nepotrivite.

De cele mai multe ori salata este transformata in bomba calorica datorita dressingului ales. Uite la ce trebuie sa fii atenta!

Alege consistenta potrivita.

Dressingurile usoare si transparente sunt mult mai sanatoase decat cele cremoase. Intotdeauna un dressing pe baza de ulei va fi o alegere mai inspirata decat unul pe baza de smantana sau branza.

“Light” nu inseamna intotdeauna mai bun. Daca iti cumperi dressingurile pentru salate de la magazin si mergi pe variant “light” ai mare grija! De foarte multe ori aceste variante contin indulcitori artificiali ca aspartanul precum si alte ingrediente daunatoare.

Citeste intotdeauna lista de ingrediente de pe borcan sau pachet.

Ingredientele pe care ar trebuie sa le contina un dressing sanatos sunt lamaia, lime, sarea de mare, piper, condiment, usturoi, ulei de masline sau ulei de cocos.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Spune NU uleiului de rapita! Acesta era folosit in secolul 19 pe post de combustibil pentru motoare, asa ca evita dressingurile care contin acest ingredient.

Noi iti recomandam sa iti faci singura acasa dressingurile pentru salata si iti oferim si o reteta simpla.

Dressing pentru salate cu avocado si lime

Ingrediente: un avocado copt, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, putina apa si o curmala.

Mod de preparare:

Taie avocado in doua si scoate miezul cu o lingurita.

Pune in blender miezul de avocado, alaturi de zeama de lamaie, putina sare, apa si curmala si mixeaza pana obtii un preparat cremos.

Sursa www.sheknows.com



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum se simte Adelina Pestrițu după intervenția chirurgicală de ridicare a sânilor. Creatoarea de conținut a vorbit și despre alegerea de a scăpa de unele tatuaje. „Știam ce mă așteaptă.”

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Tragedie în lumea mondenă! Vedeta TV a murit la 33 de ani, după ce a lăsat un mesaj de adio cutremurător. Era însărcinată cu al doilea copil. Angy Morad: „Mor, iertați-mă”

Cine este Tommy Cash, reprezentantul Estoniei la Eurovision 2025? Artistul a isterizat italienii cu piesa ”Espresso Macchiato”

Alex Dobrescu, primele declarații după ce a devenit tată de băiețel: „Simt o mare responsabilitate. O iubesc pe Cristina”

Iasmina cedează și îl lasă pe Moldo să facă pași spre împăcare: „Dacă are orgoliu, înseamnă că nu sunt eu ce trebuie”

A murit! "Acolo sus, printre marii actori ai lumii"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies