Știați că stresul albește părul? Cercetătorii ne învață cum să evităm acest lucru!


Conform cercetătorilor de pe continentul american, s-a descoperit că stresul albește părul și, mai mult decât atât, aceștia au descoperit și cum poate fi evitat acest proces.


In articol:

Deși oamenii pot încărunți de tineri, de la 30 de ani, în funcție de genele familiei din care fac parte și procesul de îmbătrânire diferit de la un om la altul, stresul poate favoriza albirea precoce.

Citeste si: Stii cicatricea pe care multe persoane o au pe bratul stang? Ti s-a spus ca provine de la un vaccin. Uite care este ADEVARUL

În urma experimentelor realizate pe șoareci, celulele stem care controlează pigmentul pielii și al părului, pot fi modificate în sens negativ, ca urmare a stresului. După doar câteva săptămâni de încercări, blana cenușie a șoarecilor a devenit complet albă, fapt datorat factorilor externi.

Cum poți evita albirea prematură a părului
Cum poți evita albirea prematură a părului

Concluzia acestui experiment a apărut ca o greșeală

În timpul experimentelor, cercetătorii au descoperit din greșeală această relație de tip „cauză-efect”. Studiul a fost realizat de personalități celebre în domeniul cercetării, de la Universitățile Harvard și Sao Paulo, care au concis că albirea este produsă de celulele stem care favorizează producerea de melanină și dau culoare părului și pielii.

Citeste si: Cât de dăunătoare este, de fapt, guma de mestecat? Specialiştii trag un semnal de alarmă!

Cum s-a ajuns la această realizare

Pe toată perioada experimentului, șoarecilor li s-au administrat mici stimuli de durere, care eliberează adrenalina. Astfel, apariția bătăilor rapide ale inimii și creșterea presiunii arteriale duc la apariția stresului acut, cauzat de afectarea sistemului nervos. Se pare că acest procez încetinește apariția acestor celule producătoare de melanină și deopotrivă poate favoriza dispariția acestora.

Cum poți evita albirea prematură a părului
Cum poți evita albirea prematură a părului

“Mi-am imaginat că stresul nu e bun pentru corp,” adaugă profesorul Ya-Cieh Hsu. “Însă impactul stresului pe care l-am descoperit a trecut dincolo de orice mi-am imaginat. După doar câteva zile, toate celulele stem ce generau pigment s-au pierdut. Dupa ce dispar, nu mai poate fi regenerat pigmentul - daunele sunt permanente.”

Citeste si: Remediul vechi de 3000 de ani care ajută la vindecarea multor afecțiuni

Cum se poate preveni apariția părului alb

Astfel, în cadrul unui experient similar, s-a descoperit faptul că schimbările pot fi prevenite dacă șoarecilor li se administrează medicamente împotriva creșterii presiunii arteriale. Celulele stem care produc pigmentul care fă culoarea pielii și a părului, pot fi deteriorate de o proteină. Astfel, începând cu șoarecii, se crede că pot fi găsite și introduse soluții care împiedică albirea prematură a părului, din cauza stresului.


Abonează-te pe

Citește și:

Mesele vedetelor, analizate de un celebru nutriționist. Ce spune Lygia Alexandrescu despre meniul Cristinei Şişcanu?

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Cât de dăunătoare este, de fapt, guma de mestecat? Specialiştii trag un semnal de alarmă!

Stii cicatricea pe care multe persoane o au pe bratul stang? Ti s-a spus ca provine de la un vaccin. Uite care este ADEVARUL

Implantul de sprâncene - cine are nevoie de el și ce implică procedura?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca de la Puterea dragostei, mesaj important pentru Livian: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri