Stiai care sunt cele mai bune criterii pentru alegerea partenerul? Cercetatorii au un raspuns clar, asculta-i!


Desi multe persoane cred ca in dragoste contrastele se atrag, studiile demonstreaza ca in realitate oamenii tind sa isi aleaga parteneri care le seamana.

O cercetare la care au luat parte 291 de tineri casatoriti a demonstrat ca partenerii aveau valori, credinte religioase si vederi politice asemanatoare, iar acest lucru nu se putea datora unor simple coincidente.

Prin urmare, partenerul de viata era ales si in functie de aceste caracteristici. De asemenea, alte studii au aratat ca de multe ori oamenii cauta un partener care are un indice al masei corporale similar cu al lor, adica este la fel de gras.

Totodata, mai ales in cazul intalnirilor stabilite prin Internet, oamenii vor sa se cupleze cu persoane din aceeasi rasa.

Interesant este ca exista chiar tendinta de  a alege un partener cu trasaturi faciale asemanatoare cu ale lor. Un studiu a aratat ca voluntarii au putut stabili corect relatia amoroasa dintre un barbat si o femeie, vazand fotografiile lor separate si chiar imagini ale unor parti ale chipului, cum ar fi ochii sau gura.

Persoanele generoase cauta parteneri la fel de generosi, iar cei depresivi sau cu diferite tulburari psihice vor dori un partener cu probleme similare.

Acelasi fenomen a fost observat si la persoanele alcoolice, efectul asupra copiilor acestor parteneri fiind devastator.

Si in privinta educatiei si al statutului social oamenii cauta parteneri asemanatori. De aceea, casatoriile in randul persoanelor cu aceleasi venituri sunt frecvente.

Acest lucru se intampla si pentru ca mediul social le da ocazia oamenilor sa se cunoasca. Persoanele religioase se vor intalni la biserica, iar cei cu studii superioare se vor cunoaste la colegiu.
Sursa : www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Burak Serdar Sanal, alias Pilot, din “Dragoste si secrete”, cu pasi repezi spre culmile succesului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri