Stiai ca muzica te ajuta cand faci sport? Uite ce super beneficii are


Indiferent de stilul muzical pe care il asculti, trebuie sa stii ca acesta te poate ajuta.

Cele mai noi studii spun ca muzica ta preferata iti imbunatateste semnificativ starea fizica si te ajuta sa pierzi kilogramele mai repede.

1. Muzica te ajuta sa-ti setezi un ritm de lucru - un stiu din jurnalul Medicine & Science in Sports & Exercise demonstreaza ca ciclistii care asculta muzica pedaleaza pe beat si se simt mai bine. Expertii spun ca acelasi lucru este valabil si pentru alergare. 

2. Muzica te ajuta sa lucrezi mai intens - atunci cand trebuie sa faci acel ultim sprint, apeleaza cu incredere la muzica tara. Un studiu recent spune ca muzica la maximum le poate face pe femei sa lucreze mai intens.

3. Muzica iti da mai multa rezistenta
- un studiu realizatde Universitatea din Brunel spune ca, daca asculti muzica in timp ce faci sport, iti maresti rezistenta pana la 15%, in special in timpul antrenamentelor cardio.

4. Muzica te ajuta sa nu mai fii la fel de obosita - Un playlist bun poate face ca antrenamentul sa fie mult mai usor. Un studiul al Proceedings of the National Academy of Sciences demonstreaza ca muzica iti muta atentia de la intensitatea exercitiilor.

5. Muzica te ajuta sa obtii rezultate mai bune
- un alt studiu spune ca persoanele care au ascultat muzica in timpul antrenamentelor au avut rezultate fizice mai bune cu timpul, comparativ cu cei care nu au ascultat deloc muzica.

6. Muzica te ajuta sa fii mai putin obosita dupa antrenament
- un studiu al unui centru din California a demonstrat ca atletii care au ascultat muzica si dupa antrenament s-au simtit mai in forma si s-au recuperat mai repede.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bârfim puţin, kfetele! Jennifer Lopez a refuzat un rol nominalizat la OSCAR, iar Vanessa Hudgens și Austin Butler şi-au spus "ADIO!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri