Stiai ca este mai bine sa inmoi nucile in apa inainte de a le manca? Uite din ce cauza!

Stiai ca este mai bine sa inmoi nucile in apa inainte de a le manca? Uite din ce cauza!
Stiai ca este mai bine sa inmoi nucile in apa inainte de a le manca? Uite din ce cauza!

Semintele si nucile crude sunt surse extraordinare de grasimi bune, care ne ajuta sa ne mentinem inima si creierul sanatoase.

Ele contin acizi grasi esentiali, vitaminele A, B, C si E, magneziu, calciu, zinc, fier, potasiu, proteine de buna calitate, fibre, etc.

Problema este ca daca le consumam ca atare, nu beneficiem din plin de acesti nutrienti. Cand sunt uscate, in nuci si seminte exista cantitati destul de mari de inhibitori de enzime, niste compusi care le asigura nutrientii necesari in perioada de crestere si impiedica germinarea. Iata de ce este esential sa consumam nucile si semintele dupa ce le-am inmuiat:

Sunt mai usor de digerat- Pe noi insa acesti inhibitori nu ne ajuta,

ba din contra. Inhibitorii de enzime sunt niste molecule care se “ataseaza” de enzimele din corp si le incetinesc activitatea. Cum enzimele au un rol esential in procesul de digestie, o proasta functionare a acestora, poate crea si probleme digestive. In aceeasi masura, inmuierea nucilor si semintelor in apa le face mai usor de digerat, iar nutrientii vor fi mai usor absorbiti.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Producem mai multe enzime si vitamin- Hidratarea nucilor si semintelor neutralizeaza inhibitorii de enzime, ba mai

mult ajuta si la producerea de noi enzime, care la randul lor stimuleaza “fabricarea” de mai multe vitamine, in special a celor care fac parte din complexul B-urilor.

Indepartam acidul fitic care impiedica absorbtia unor minerale- Prin inmuierea in apa a nucilor si semintelor indepartam si acidul fitic (considerat a fi un anti-nutrient). Desi se regaseste in cantitati mai mari in cereale si mai mici in nuci si seminte, acidul fitic poate interactiona cu mineralele din tractul intestinal (calciu, magneziu, fier, cupru si, mai ales, zinc) si le poate impiedica absorbtia.

Acesta este si motivul pentru care o dieta bogata in cereale cu bob intreg, nefermentate, poate conduce catre deficiente nutritionale.

Au un gust mai bun- Un alt motiv bun pentru a scufunda in apa nucile si semintele este ca isi imbunatatesc considerabil gustul (vor avea un gust mai untos), poate si pentru ca dupa cateva ore bune de stat in apa taninele, reziduurile si praful care se regaseste mai ales in coaja sunt indepartate (vei observa ca apa in care stau nucile si semintele se va inchide la culoare).


Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a oficializat relația dintre Răzvan și Irina Fodor și motivul pentru care nu este adeptul cererilor în căsătorie cu public. “Mi se pare mai cinstită pentru că nu o iei prin surprindere.”

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Disperare fără margini. Cine este reputatul cadru didactic care și-a pus capăt zilelor într-un gest extrem. Tragedia care a avut loc în plină stradă a cutremurat martorii

3 semne zodiacale vor scăpa de singurătate, începând cu data de 21 iunie 2025

Celebrii actori Pınar Deniz și Kaan Yıldırım, prima apariție alături de fiul lor! Iată cel mai frumos și emoționant tablou de familie

VIDEO Rezultate BAC 2025: La ce oră se publică notele pe edu.ro?


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies