Atunci cand vii acasa de la birou, tot ce iti doresti sa incalzesti rapid mancarea la microunde si sa te bagi in pat.
Cuptorul cu microunde este folosit in foarte multe gospodarii din intreaga lume. Se pare insa ca acesta reduce valoarea nutritionala a unui produs, iti afecteaza sanatatea si scade rezistenta organismului la boli.
Beneficiile vitaminei B12 dispar in momentul in care aceasta este incalzita la microunde. Prezenta in carnea cruda de vita, de porc si in lapte, aceasta este distrusa in proportie de 40% cand este incalzita la cuptorul cu microunde.
Daca te-ai gandit sa incalzesti laptele de la san la microunde, trebuie sa stii ca radiatiile vor distruge agentii care lupta cu bacteriile.
In plus, daca alimeintele pe care le incalzesti sunt in recipiente de plastic, se creeaza carcinogeni.
Cuptorul cu microunde poate produce efecte asupra corpului instantaneu, din cauza radiatiilor emise. Afecteaza inclusiv ritmul cardiac.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro