Stela Popescu si Cristina Stamate au murit dupa accidente vasculare cerebrale - Cate sanse ai sa te recuperezi dupa asa ceva si cu cat se reduce durata vietii


Stela Popescu si Cristina Stamate au murit dupa accidente vasculare cerebrale - Cate sanse ai sa te recuperezi dupa asa ceva si cu cat se reduce durata vietii

«Să supravieţuieşti unui atac vascular cerebral este ca şi cum te-ai naşte a doua oară.» Aşa susţin persoanele care au trăit un astfel de eveniment.

La câteva zile după un atac vascular cerebral, este indicat să se înceapă un program de recuperare medicală. Acesta constă, în linii mari, în masaj, kinetoterapie şi, eventual, în fizioterapie. Specialiştii spun că cele mai importante sunt primele nouă luni de la accident, când se înregistrează cele mai mari progrese.

Însă organismul care a suferit un AVC are nevoie de terapie de susţinere toată viaţa.

Potrivit medicului Ovidiu Băjenaru, este foarte important ca persoanele care au suferit un AVC să adopte un regim alimentar specific, să facă exerciţii fizice sub supraveghere medicală, să renunţe la fumat, la consumul de alcool şi de cafea şi, în general, să aibă un stil de viaţă cât mai echilibrat, scrie Adevarul.ro

În cazul persoanelor care au suferit un atac vascular cerebral, riscul de recurenţă creşte de nouă ori.

De aceea, aceste persoane trebuie să urmeze tratamentul toată viaţa şi să facă periodic un consult medical. „Tratamentul de prevenţie secundară este extrem de complex şi se stabileşte individiual. Totuşi, medicaţia este axată pe câteva aspecte esenţiale: tratament antihipertensiv, de control al nivelului de grăsimi şi de protecţie vasculară şi tratament antitrombotic. În plus, este important să se identifice şi să se trateze corect şi susţinut orice altă suferinţă asociată", explică prof. dr. Ovidiu Băjenaru.

Citeste mai multe aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Semne care îţi spun că faci accident vascular cerebral. Mergi urgent la spital

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

Bianca Dragusanu a facut accident ieri! "Am luat o curba mai la dreapta, masina lovita e a unei doamne stomatolog, am vorbit si..."

Cantaretul Radu Ille, la un pas sa fie macelarit impreuna cu familia intr-un accident rutier

O indragita prezentatoare TV a murit intr-un accident cumplit. A fost de-a dreptul strivita VIDEO

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a fost eliminată de la Bravo, ai stil! Celebrities – 16 octombrie 2021. Cum au arătat concurentele în gala concept „Sport Couture”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri