Stela Popescu si Cristina Stamate au murit dupa accidente vasculare cerebrale - Cate sanse ai sa te recuperezi dupa asa ceva si cu cat se reduce durata vietii


«Să supravieţuieşti unui atac vascular cerebral este ca şi cum te-ai naşte a doua oară.» Aşa susţin persoanele care au trăit un astfel de eveniment.

Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a survenit decesul in mai putin de 12 ore. Cristina Stamate nu si-a mai revenit niciodata complet dupa accidentul cerebral vascular pe care l-a suferit, iar pe 27 noiembrie 2017 a incetat din viata.

De mai bine de 10 ani, România se află pe unul dintre primele locuri în lume în ceea ce priveşte decesele cauzate de afecţiuni cerebro-vasculare, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), scrie Adevarul.ro

Rata mortalităţii în urma atacurilor vasculare cerebrale (AVC) se află la egalitate cu rata deceselor determinate de bolile de inimă.

Persoanele care supravieţuiesc unui atac vascular cerebral se confruntă în general cu invalidităţi de diferite grade de severitate, explică prof. dr. Ovidiu Băjenaru. Astfel, pot apărea paralizii sau pareze, dificultăţi de limbaj, tulburări de vedere şi de orientare în spaţiu, probleme de echilibru şi de deplasare şi tulburări cognitive care pot evolua până la demenţă. În plus, timp de câteva zile după un astfel de accident, există un risc crescut de deces.

Citeste care sunt simptomele accidentului vascular cerebral pe pagina 2 >>>


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Roxana de la Puterea dragostei, acuzată că s-a dezbrăcat pentru o pereche de adidași

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri