Stare de ALERTA! Un CICLON va lovi Romania! Zona din tara care va fi cea mai afectata


Meteorologii anunţă un ciclon care se va instala la Marea Neagră şi care va afecta numeroase zone din România, dar şi din sud-estul Europei. 

 

 

Conform meteorologului Alina Şerban, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cea mai afectată zonă din România va fi Dobrogea. 

 

"S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot sud-estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torenţial, vânt puternic, condiţii de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantităţi importante de apă în intervale scurte. Este un ciclon staţionar, fenomenele vor afecta sud-estul României şi zona Dobrogei, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârştitul lunii”, a explicat, la România TV, meteorologul Alina Şerban din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), conform Antena1. 

 

Luna trecută au existat nu mai puţin de 1.026 de atenţionări nowcasting cod galben de furtună, 255 atenţionări nowcasting cod portocaliu de furtună şi o atenţionare nowcasting cod roşu de furtună. În luna iulie, meteorologii au emis 547 de atenţionări cod galben de furtuni şi 146 de atenţionări cod portocaliu. 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Negre sau colorate? Tu ce fel de sandale cu toc alegi pentru un eveniment special?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri